نوشته شده توسط : zwembril

انتشارات خانه و ادبیات گوتنبرگ در سوئد این کتاب را منتشر کرده است

مردمان هر سرزمینی با خواندن سفرنامه هائی که بیگانگان درباره آنان و دیار آنان می نویسند، خود و فرهنگ خود را «از چشم دیگری» می بینند و در این نقش و تصویر، گاه، چهره یا خطوطی را می بینند که خود قادر به دیدن آن نیستند یا چشم بستن بر آنها را ترجیج می دهند. اما نقش منقوش در سفرنامه، خود از نگاه دیگری، هشداری می تواند باشد برای صاحب تصویر یا امکانی برای شناخت بهتر خود و شناخت گام اول نقد و تحول و تغییر است.

اروپائیان گزارش سفر خود به ایران را در سفرنامه های گوناگون ثبت کرده اند اما کتاب «به سوی طبس»، نوشته ویلی شیرک لوند، به دلیل برخورداری نویسنده از شاخصه های نادر از بهترین نمونه های ژانر سفرنامه نویسی است.

تجربه غنی شیرک لوند در خلق داستان، آشنائی او با تاریخ و فرهنگ ایران و زبان و ادبیات کلاسیک فارسی، نگاه تیز و ذهن هشیار و خلاق او، توانائی او در نگاه کردن و گذرکردن از نمود و ظاهر به ماهیت و باطن، و در خواندن نگفته ها و نگفتنی ها در میان خطوط، در لایه پنهان کردار و گفتار آدمیان، در معماری ساختمان های شهر و ده، در ساختار شعر، در بافت آئین ها یا در نحوه کنار آمدن آدمی با طبیعت و فضا، سفرنامه موجز او به ایران را به تصویری گویا و نقشی جذاب و زیبا برکشیده اند.

سفرنامه شیرک لوند به ایران در ساختاری منسجم و در بافتی جذاب و روائی نقل شده و راوی دیده های خود را نه با وصف و توصیف های کلی یا داوری های شتابزده و سطحی که در اشیاء، حادثه ها، کردارها و برخوردها روایت می کند.

نسخه سوئدی کتاب "به سوی طبس" در سال ۱۹۵۹ میلادی و ترجمه فارسی آن اخیرا منتشر شد.

ایران از روزگار نگارش این سفرنامه تاکنون توفان ها و تحولات بسیاری را تجربه کرده است اما نقش و تصویر ایران و ایرانیان در این کتاب نه بر موقعیت های گذرای محدود و مشروط به زمان، که بر ماندگارترین مولفه های این سرزمین و فرهنگ بنا شده و بخش عمده این تصویر را هنوز می توان دید.

کتاب "به سوی طبس" را فرخنده نیکو و ناصر زراعتی به فارسی برگردانده اند و انتشارات خانه و ادبیات گوتنبرگ در سوئد آن را منتشر کرده است.

زبان و نثر موجز، چند بعدی، روائی ـ تصویری و لایه در لایه کتاب از زیباترین شاخصه های آن است و مترجمان در بازآفرینی این زبان کامیاب بوده و بار نثر، ضرباهنگ و زیبائی و ایجاز آن را به خوبی به فارسی منتقل و در مقدمه و پیوست پایانی کتاب نیز توضیحاتی مفید ارائه کرده اند.

نثر چالشگر نویسنده جهانگرد

ویلی شیرک لوند، در سال ۱۹۲۱ در هلسینکی متولد شد و در اوائل دهه چهل میلادی به تابعیت سوئد در آمد. در فلسفه، ادبیات و ریاضیات تحصیل کرد، زبان های روسی، فارسی و چینی را نیز آموخت و نخستین مجموعه داستان های کوتاه خود را در سال ۱۹۴۸ منتشر کرد.

ویلی شیرک لوند با این مجموعه و چند نمایشنامه و داستان که پس از آن منتشر کرد، به عنوان یکی از مطرح ترین نویسندگان سوئدی و یکی از نویسندگان مطرح اروپا تثبیت شد. سفرنامه یونان و به سوی طبس از آثار مشهور او به شمار می روند.

ایرانیان و سفرنامه نویسی

پیشنیه سفرنامه نویسی در ادبیات اروپائی به گزارش گزنفون از سفر به سرزمین پارس به دوران هخامنشیان بازمی گردد و سفرنامه نویسی، دستکم از قرن یازده میلادی به بعد از غنی ترین ژانرهای ادبیات اروپائی است.

پیشینه سفرنامه نویسی در جهان اسلام به یعقوبی و ابن حوقل برمی گردد. ابن بطوطه، معروف ترین سفرنامه نویس جهان اسلام، که در سال های ۷۰۳ تا ۷۷۹ هجری قمری می زیست، گزارش سفرهای خود را در کتاب «تحفه النظار فی غرائب الامصار و العجایب الاسفار»، که به «رحله» یا« سفرنامه ابن بطوطه» نیز معروف است، ثبت کرده است.

اما ادبیات کلاسیک فارسی در ژانر سفرنامه نویسی، جز در چند اثر انگشت شمار چون «سفرنامه ناصرخسرو»، که گزارش جذاب سفرهای او را در سال های ۴۳۷ تا ۴۴۴ هجری قمری دربردارد، چندان غنی نیست و انگار پیشینیان عارف مزاج ما کنجکاوی و رغبت چندانی به سیاحت نداشتند، ماندن در چارچوب امینت خانه را به خطر سفر به ناشناخته ها و «سیر انفس» را به «سیر آفاق» ترجیح می دادند.

شعر تا پیش از انقلاب هنر سرآمد در ایران بود و از این رهگذر می توان به چند سفرنامه منظوم اشاره کرد همچون «تحفه العراقین»، اثر خاقانی، شاعر بلندآوازه قرن ششم هجری، که سفر او را به مکه و عراق عجم توصیف می کند، مثنوی معروف نزار قهستانی شاعر قرن هفتم، که سفر شاعر را به اصفهان، تبریز، گرجستان، ارمنستان، باکو و اردبیل روایت می کند و «مطلع‌السعدین»، سروده عبدالرزاق سمرقندی، شاعر قرن نهم هجری قمری، که ماجراهای سفر او را به بیجانگر، از بنادر معروف هند آن روزگار در بر دارد.

سفرنامه نویسی اروپائیان درباره ایران از دوران صفوی و به روزگاری باب شد که پای تاجران، سفیران، سیاست پیشگان و ماجراجویان به ایران رسید.

به دوران قاجار ایرانیان به ناچار از چشم دیگران نیز به خود نگریستند و ترجمه سفرنامه اروپائیان در باره ایران به زبان فارسی بدین دوران آغاز شد.

سفرنامه ژان شاردون با عنوان «سفر به ایران و هند شرقی» از نخستین سفرنامه هائی بود که به فارسی ترجمه شد. سفرنامه ادوارد براوان با نام «یک سال در میان ایرانیان» و سفرنامه ادوارد پولاک، پزشک آلمانی ناصرالدین شاه با نام «ایران سرزمین و مردم ان» از معروف ترین سفرنامه های اروپائی است که در باره ایران دوران قاجار تالیف شده اند.

جهان به دوران قاجار بر ایران فرود آمد و ایرانیان بدین روزگار حیرت زده به سیاحت جهانی رفتند که از آنان پیشی گرفته بود و سفرنامه نوشتند.

سفرنامه میرزا ابوطالب اصفهانی با نام «مسیر طالبی»، «سفرنامه حیرت»، گزارش سفر ابوالحسن خان ایلچی به لندن، سفرنامه حاج سیاح محلاتی، سفرنامه حج علی خان امین الدوله، سفرنامه میرزا صالح شیرازی و سفرنامه ناصرالدین از معروف ترین سفرنامه های این دوران است.

نگارش سفرنامه های خیالی به قصد آموزش نیز به دوران قاجار باب شد و دو کتاب «سیاحت نامه ابراهیم بیک»، اثر زین العابدین مراغه ای و «مسالک المحسنین» نوشته عبدالرحیم طالبوف بر فکر انقلاب مشروطه تاثیر بسیار بر جای نهادند.

پهلوی اول نیز که شوق سفرنامه نویسی در سر داشت اما توان نوشتن نداشت ماجراهای سفر خود را به خوزستان به دبیر خود تقریر و ثبت کرده است.

در دهه چهل جلال آل احمد با نوشتن گزارش سفر خود به مکه و مدینه در کتاب «خسی در میقات» اثری زیبا بر جای نهاد. آل احمد گزارش سفر خود به شوروی آن روزگار را نیز در کتاب «کارنامه سفر روس» ثبت کرد. برخی تک نگارهای او نیز چون «تات نشینان بلوک زهرا» به سفرنامه شباهت می برند.

صادق هدایت با نوشتن کتاب «البعثه الاسلامیه فی البلاد الفرنجیه» سفرنامه خیالی گروهی از مبلغان اسلام به فرهنگ، یکی از زیباترین طنزهای زبان فارسی معاصر را خلق کرد و چند دهه پس از او احمد شاملو، به همین سیاق، سفرنامه ای طنزآمیز از زبان یکی از شاهان قاجار نوشت.

به دوران پهلوی دوم انتشار سفرنامه های جذاب و عامه پسند در نشریات باب شد .«سفرنامه براداران امیدوار» در دهه چهل، که در قالب پاورقی نشریه ای هفتگی منتشر می شد، از پرخواننده ترین متون نشریات عامه پسند بود.

نثر زیبا، فشرده، چند پهلو و چند بعدی ویلی شیرک لوند از شاخصه های آثار او است. به گفته مترجم «شیرک لوند متن را صیقل می دهد و با حذف حواشی و زوائد می کوشد تا حد ممکن به ذات اشیاء، طبیعت و انسان نزدیک شود.»

در آثار او چشم اندازها و فضاهای درونی و بیرونی چند بعدی است. این شاخصه و «لحن کنایه آمیز او خواننده را مدام با لایه های جدیدی از متن رو به رو می کند.»

در نثر شیرک لوند، پاراگراف ها و لایه ها و گاه جمله ها یکدیگر را نفی می کنند، ضرباهنگ نثر و تعارض جمله ها خواننده از را از ایده ای به ایده دیگر می برند، تصویر های متضاد در بافتی همگن ترکیب می شوند و متن ذهن خواننده را به چالش می طلبد و به گفته مترجم «در نثر شیرک لوند اتفاق شگفتی می افتد. نثر او گردبادی است از تضادها، فضائی می آفریند که خواننده در کشاکش میان قطب های متضاد متن، مردد و معلق می ماند. قلم او از داوری سرباز می زند و از ارائه تصویرهای تک بعدی می پرهیزد. تصویرها و تعبیرهای متضاد به موازات هم پیش می روند، با زیبائی تمام کنار هم می نشینند و در نهایت گوئی تعارضی با هم ندارند. معنا از میان رابطه درونی تصاویری که از زندگی و طبیعت ارائه می دهد، زاده می شود.»

شیرک لوند از تاریخ، ادبیات و فرهنگ ایران و از زبان و ادبیات کلاسیک فارسی آگاهی کافی دارد و این آشنائی زمینه ای بارور فراهم می کند تا او از حال به گذشته و از گذشته به آینده پل زده و با شکستن زمان خطی روایت، گذشته ادبی و تاریخی را به حال احضار کند.

ارس، رودخانه خاموش

شیرک لوید از روسیه به ایران آمده و به تبریز، تهران، شیراز، اصفهان مشهد و سرانجام به مقصد اصلی خود طبس سفر می کند.

کتاب با توصیف کوه های قفقاز و ردوخانه ارس در شمال ایران آغاز می شود: «قفقاز. قفقاز لرمانتف. کوه های عریان با قله های درخشان از برف. چربی میش و غرور.»

رودخانه ارس روزگاری فضای زنده ارتباط بین دو سوی خود بود اما به روزگار سفر شیرک لوند، به مرز ایران و شوروی و بخشی از پرده آهنین دوران جنگ سرد بدل و به عنوان رودخانه زنده، نفی و خاموش شده بود.

«هیچ گوسفندی برای نوشیدن آب کنار ارس نمی آید. هیچ کس از جریان پرخروش آن عبور نمی کند. به عبث می غلتد رودخانه زیر تابش خورشید در امتداد سیم خاردار وبرج نگهبانی.»

شهرهائی که توهمی بیش نیستند

«در شرق ابتدا شهر می سازند، سپس آن را خیابان بندی می کنند... شهر شاید قدیمی است. در طول هزاره ها بر زباله های خود ایستاده. دیوارهای فروریخته، سفال های شکسته. مایه وجد و سرور باستان شناسان. گل و لای خاک صامت لگدمال شده روی این همه زندگی. روزها و مرگ ها با پیچ و خم کوچه هائی که به خانه ها می رسند.»

شیراک لوید با نگاه دقیق خود و با خواندن معماری شهرهای ایران آسیب های مدرنیزاسیون تحمیلی دوران پهلوی دوم را در می یابد. در این روند لایه نازکی از مردم مرفه در شهرهای بزرگ فضاهای زیستی، خانه و زندگی خود را به تقلید از کشورهای پیشرفته غربی تنظیم می کردند اما اکثریت مردم پشت دیوارهای کور خانه های مخروبه خود، با نفرت به این لایه ها می نگریستند و نفرت سرانجام در انقلاب اسلامی زبان باز کرد.

«برای فورد و ونگوارد و مرسدس بنز، خیابان لازم است و خط کشی» و «خانه های قدیمی که در مسیر خط کش قرار می گیرند جملگی فرومی ریزند.»

«جای زخم در مسیر خیابان گوشت تازه می آورد و هنگامی که بافت مغازه ها شکل می گیرد جوش می خورد. در امتداد خیابان نوبنیاد، دستفروشان و پینه دوزان، نشسته در پستوها و دکه هاشان، مشغول کسب و کارند. پس پشت آنان شهر همچون گذشته است. با کوچه پس کوچه های پیچ در پیچ و دیوارهای کوتاه.»

در شهرهای نوبنیاد با «مجسمه های آب طلا داده شده دیکتاتور»ها (پهلوی اول و دوم)، «ردیف دکان ها با همان خرت و پرت ها. همان چیزهای ضروری لوکس یا اشغال همیشگی. صدای بوق اتوموبیل ها و سینماها»، «نبض زندگی و حسرت می زند» و «انگار شهر میلیونی باد گرد و خاک اتومبیل ها و زباله هایش همچنان توهمی بیش نیست. انگار آدمیزاد هنوز توی همان دهکده است.»

خانه های شرقی و باغ ایرانی

شیراک لوید در باره خانه های ایرانی می نویسد: «خانه شرقی رو به درون باز می شود و خانه غربی رو به بیرون باز می شود. خانه غربی خود را به نمایش می گذارد همان گونه که زن های غربی، بالکن ها، گلدان ها و آنتن ها ی تلویزیون. خانه شرقی تنها دیوار کور و دری بسته را به نمایش می گذارد. در ورودی مثل سوراخ مورچه است. همه چیز پوشیده است. خانه های کور به هم فشرده راه نفوذ را می بندد و دیوار از حال و روز کسانی که در پس آن زندگی می کنند چیزی فاش نمی کند.»

باغ ایرانی در جهان به طراحی خاص خود، به گل ها، حوض های پرآب بزرگ، آلاچیق ها و سروهای خود شهره است اما شیراک لوید می نویسد «آن چه باغ ایرانی را می سازد گل های آن نیست. بوته های بنفشه، نهال های الوچه و درختان پرتقال هم نیست و نه حتی ماهی قرمزی که خاص باغ ایرانی است بلکه چشم انداز بیرون باغ است. زمین بایری که باغ در کنار آن ابیاری می شود. روح باغ ایرانی بوته گل سرخ نیست، دیوار است.»

توصیف بناهای کریمخانی و آئین چوب بازی در جشن تولد امام دوازدهم شیعیان در شیراز، توصیف کیسه کشی در حمام های عمومی، توصیف بادگیرهای یزد و کویرهای ایران از زیباترین توصیف های این کتاب است.



:: برچسب‌ها: نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 359
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

هواشناسان پیش بینی می کنند هنوز هم خطر توفان هایی که می توانند به گردباد تبدیل شوند وجود دارد

چند گردباد شدید در آمریکا به مرگ دست کم ۲۷ نفر در ایالت های ایندیانا، اوهایو و کنتاکی منجر شد.

پلیس محلی تایید کرده که ۱۳ نفر در مناطق مختلف ایالت ایندیانا کشته شده اند.

۵ نفر در ایالت کنتاکی و دو نفر نیز در ایالت اوهایو جان خود را بر اثر گردبادهای شدید از دست داده اند.

میچ دنیلز فرماندار ایندیانا گفته: " ما قدرت برابری با خشم طبیعت را نداریم."

قرار است آقای دنیلز روز شنبه از مناطق خسارت دیده بازدید کند.

اوایل روز جمعه گردباد در ایالت آلاباما نیز باعث به خانه های زیادی خسارت زد و به مجروح شدن ۵ نفر منجر شد.

اولین تلفات روز جمعه از هنریویل در ایندیانا بود که گردباد در آن خسارات سنگینی به جا گذاشته است. در این منطقه گردباد سقف یک دبیرستان را از جا کنده است.

در نزدیکی مامفوردویل در کنتاکی، ممفیس ایندیانا و جنوب اوهایو گزارش های دیگری از گردباد رسیده است.

هواشناسان پیش بینی می کنند طوفان هایی که می توانند به گردباد تبدیل شوند هنوز ایالت اوهایو، تنسی، جورجیا را تهدید می کنند.

یک مقام پلیس محلی گفته شهر مجاور مریزویل نیز کاملا ناپدید شده است.

به گزارش لویسویل کوریه ژورنال، یک خانواده چهار نفره در منطقه واشنگتن ایندیانا جان خود را از دست داده اند.

در هنری ویل هم مقامات یک مرد را در خودروی خود مرده پیدا کرده اند.

در حالیکه تندباد روز جمعه شدت می گیرد، آژانس هواشناسی ملی به برخی ایالت های آمریکا هشدار داده خود را برای گردباد آماده کنند.

در دقایق اولیه بامداد به وقت گرینیچ، در ایالت های آلاباما، کنتاکی، ایندیانا و بخش هایی از فلوریدا و ویرجینیای غربی اعلام وضعیت هشدار گردباد شده بود.

این آژانس در بیانیه ای جدی به مردم ایندیانا هشدار داد آنها که در مسیر گردباد قرار دارند با شرایطی بسیار خطرناک مواجهند و باید بلافاصله پناه بگیرند.

اوایل این هفته ۱۳ نفر در اثر گردبادی دیگر که میزوری، کانزاس، ایلینوی و تنسی را درنوردیده بود جان خود را از دست دادند.



:: برچسب‌ها: گل , خام ,
:: بازدید از این مطلب : 371
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril
فوتبال زنان با پوشش سر

اتحادیه بورد بین المللی فوتبال موافقت اصولی خود را در باره دادن مجوز بازی به زنان فوتبالیست با پوشش سر اعلام کرد.

این بورد که بالاترین مرجع قانونگذاری در فوتبال جهان است و هجده سال زودتر از فیفا تشکیل شده، امروز (شنبه ۳ مارس) در بگشات لندن جلسه تشکیل داد و به‌طور اصولی موافقت کرد که تصمیم سال ۲۰۰۷ خود را لغو کند و به صورت آزمایشی به زنان مسلمان اجازه دهد تا با حجاب یا با پوشش روسری فوتبال بازی کنند.

اتخاذ تصمیم نهایی در این باره به نشست ویژه این بورد در دوم ژوئیه آینده در کیف مرکز اوکراین واگذار شد.

قرار است فیفا کمیته پزشکی ویژه ای برای انجام آزمایش در این باره تشکیل دهد و تصمیم نهایی با اتکا به رای این کمیته اتخاذ خواهد شد.

این تصمیم با موافقت هر ۸ عضو بورد و در پی سمیناری که شاهزاده علی بن الحسین از اردن، عضو کمیته اجرایی فیفا، برای تشریح این مساله برگزار کرد، گرفته شد.

شاهزاده علی در واکنش به این تصمیم گفت: "من عمیقا خوشحالم که تقاضای ما برای اجازه بازی برای زنان با پوشش سر با موافقت تمام اعضا پذیرفته شد. من از این تصمیم که طرح پوشش فعلی مدتی آزمایش شود استقبال می‌کنم و مطمئن هستم تا زمان تصمیم نهایی در نشست ویژه، ما شاهد خوشحالی و شعف بسیاری از بازیکنان که به واسطه این تصمیم دوباره به میدان فوتبال بازگشته‌اند خواهیم بود".

فوتبال زنان ایران

در مقدماتی المپیک لندن، تیم فوتبال زنان ایران به دلیل پذیرفته نشدن پوشش آنها از سوی داور، در مقابل اردن بازنده اعلام شد

فیفا پنج سال پیش استفاده از پوشش سر را به دلیل خطری که ممکن است برای سلامت بازیکنان ایجاد کند، ممنوع کرد.

این تصمیم فیفا بیش از همه بر زنان ایرانی تأثیر گذاشت. هشت ماه پیش تیم فوتبال بانوان ایران در دور دوم انتخابی المپیک لندن با لباسی پا به میدان مسابقه با اردن گذاشت که تمام بدن آنها از جمله سر و گردن و گوش‌ها را می پوشاند.

داور مسابقه به‌ دلیل اینکه این لباس قانون چهارم بازی فوتبال را نقض می کند مسابقه را برگزار نکرد و نتیجه سه بر صفر به نفع اردن اعلام شد. به این ترتیب نقطه پایانی بر رویای زنان ایرانی برای حضور در المپیک گذاشته شد.

استفاده از تکنولوژی خط دروازه

همچنین در این نشست استفاده از تکنولوژی برای تشخیص عبور توپ از خط دروازه به تصویب رسید.

این بورد، تکنولوژی دو شرکت بریتانیایی "هاوک-آی" و آلمانی- دانمارکی "گل‌رف" را برای آزمایش بیشتر برگزید تا تصمیم نهایی در این باره در نشست ویژه‌ دوم ژوئیه آینده در کیف گرفته شود.

این قانون در صورت تصویب نهایی برای نخستین بار، احتمالا در مسابقات قهرمانی باشگاه‌های جهان در اواخر سال جاری در ژاپن، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

در دیگر موارد نیز، پیشنهاد فیفا برای مجوز تعویض چهارم در مسابقات قهرمانی رد شد و تصمیم گیری درباره تغییر مجازات بازیکن مرتکب خطای پنالتی به آینده موکول شد.

این بورد همچنین پیشنهاد استفاده از اسپری رنگی محو شونده برای تعیین فاصله خط دفاعی از زننده ضربه ایستگاهی را تصویب کرد. این اسپری که در داوری‌های جام ملت‌های آمریکای جنوبی نیز مورد استفاده قرار گرفت، برای مشخص کردن فاصله قانونی روی چمن پاشیده می‌شود و بعد از چند ثانیه محو می‌شود.



:: برچسب‌ها: غذا ,
:: بازدید از این مطلب : 388
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

در این تحقیق، وضعیت سلامتی چند هزار کودک در بریتانیا، تا پنج سالگی آنها بررسی شده است

بر اساس یک تحقیق تازه، احتمال ابتلا به بیماری در نوزادانی که تنها چند هفته زودتر از موعد به دنیا می آیند، اندکی بیشتر است.

بر اساس دیدگاهی که تاکنون تا حد زیادی مقبولیت یافته بود، وضعیت نوزدانی که پس از ۳۷ هفتگی بارداری به دنیا می آیند، تقریبا مشابه وضعیت نوزادانی بود که دوران جنینی کاملی را سپری می کنند، ولی پزشکان می گویند که تحقیقات تازه، این دیدگاه را به چالش می کشد.

در این تحقیق که نتایجش در "بریتیش مدیکال ژورنال" منتشر شده، وضعیت سلامت ۱۴ هزار کودک که ۱۰ سال پیش به دنیا آمده اند، تا ۵ سالگی آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

در این تحقیق، مواردی مثل مراجعه به بیمارستان و ابتلا به بیماری هایی مثل آسم مد نظر قرار گرفته است.

"۱۵ درصد از نوزادانی که مدت کامل بارداری در شکم مادر بوده اند در کودکی به آسم یا خس خس سینه مبتلا می شوند ولی این عدد برای نوزادانی که تنها چند هفته زودتر به دنیا می آیند به ۱۷ درصد می رسد"

تا پیش از این، عمده تحقیقات روی نوزادانی متمرکز بود که پیش از ۳۲ هفتگی، یعنی مدت زیادی پیش از موعد، به دنیا می آمدند.

ولی بر اساس این تحقیق، ممکن است تعداد بیشتری از نوزادانی که بعد از ۳۲ هفتگی هم به دنیا می آیند نیاز به مراقبت ویژه داشته باشند.

بنا به نتایج این تحقیق، نوزادانی که پیش از ۳۹ هفتگی به دنیا می آیند، تا ۵ سالگی، اندکی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند. هر چه نوزاد، زودتر به دنیا آمده باشد، این خطر بیشتر است.

به عنوان مثال ۱۵ درصد از نوزادانی که مدت کامل بارداری مادر در شکم او بوده اند در کودکی به آسم یا خس خس سینه مبتلا می شوند ولی این عدد برای نوزادانی که تنها چند هفته زودتر به دنیا می آیند به ۱۷ درصد می رسد.

در بریتانیا، حدود یک پنجم نوزادان - چیزی در حدود ۱۰۰ هزار نفر- در فاصله هفته ۳۷ و ۳۸ در دوران بارداری به دنیا می آیند.

با این حال، تحقیق کنندگان به شدت تاکید دارند که والدین نباید نگران چیزی باشند، چرا که این تحقیق تنها به وجود احتمال اندک در ابتلا به بیماری اشاره می‌کند.

تحقیق کنندگان می گویند که نتیجه این تحقیق باید کمک کند که سطح حمایت های پزشکی و کنترل وضعیت سلامتی این نوزادان مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.

در انجام این تحقیقات، دانشگاه های لستر، لیورپول، آکسفورد و وارویک همکاری کرده اند.

دکتر الین بویل از دانشگاه لستر، گفت: " ما به این نتیجه رسیدیم که دیگر مناسب نیست که مثل گذشته، نوزادان را به دو دسته تقسیم کنیم: کسانی که پیش از موعد به دنیا آمده اند و کسانی که سروقت به دنیا آمده اند."

اندی کول، مدیر اجرایی موسسه "بلیس" که یک موسسه خیریه مراقبت ویژه از کودکان است نیز با استقبال از انجام این تحقیقات گفت: "این تحقیقات بر نیاز به ارائه بهترین مراقبت ها برای کودکانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند، تاکید می کند. این مراقبت ها نباید محدود به نوزادانی باشد که به بخش مراقبت های ویژه انتقال می یابند."

به گفته او "در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند، احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل آسم در کودکی بیشتر است و باید به صورت مداوم معاینه شوند تا از سلامتی آنها اطمینان حاصل شود."



:: برچسب‌ها: باند ,
:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

مجلس پیش از این تاکید داشت که افراد رد صلاحیت شده نباید در پست های قبلی معرفی شوند

مجلس نمایندگان افغانستان با اصلاح یک ماده آیین نامه داخلی خود، زمینه را برای معرفی دوباره وزیران رد صلاحیت شده هموار کرده است.

اخیرا حامد کرزی، رئیس جمهوری با دو سال تاخیر در معرفی اعضای کابینه خود، ۹ تن را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کرد.

اما شماری از نمایندگان بر اساس آیین نامه داخلی، در مورد هفت تن از آنها به دلیل رد صلاحیت شدن آنها در گذشته در همین سمتها، ابراز تردید کرده بودند.

روز شنبه، ۱۳ حوت/اسفند با اصلاح ماده هفتاد و ششم این آیین نامه، که در آن قید گذاشته شده بود که یک فرد نباید در وزارتی که یک بار رد صلاحیت شده، دوباره معرفی شود، این مانع برداشته شد.

آن گونه که عبدالرووف ابراهیمی، رئیس مجلس اعلام کرد، از ۱۸۰ عضو حاضر مجلس تنها پنج تن به نسخه اصلاح شده این ماده رای مخالف دادند و بقیه هم آن را تایید کردند.

این وزیران پیشنهادی در زمستان سال ۱۳۸۸ از سوی مجلس رد صلاحیت شده بودند، اما آقای کرزی پس از رد صلاحیت آنها از جانب مجلس، این افراد را در همان سمتها به عنوان سرپرست تعیین کرد: محمد اسماعیل (وزارت انرژی و آب)، داوود علی نجفی (وزارت ترانسپورت "حمل و نقل")، ثریا دلیل (وزارت صحت)، حسن بانو غضنفر (وزارت امور زنان)، امیرزی سنگین (وزارت مخابرات).

پیش از این، موضوع معرفی وزیران پیشنهادی، در روابط آقای کرزی و مجلس اثر گذاشته است

اما ویس برمک که نتوانست برای احراز سمت وزارت توسعه روستاها رای کافی بیاورد به عنوان معاون وزیر در این وزارتخانه تعیین شد و عبیدالله عبید که به عنوان وزیر پیشنهادی تحصیلات عالی معرفی شده بود، به عنوان سفیر افغانستان در ایران تعیین شد.

مجلس نمایندگان به دلیل موجودیت مانع قانونی در برابر معرفی دو باره این هفت وزیر پیشنهادی، از دعوت آنها برای ایراد سخنرانی در مجلس در مورد سوابق کاری و برنامه های آینده خود، خودداری کرده بود.

مجلس روز شنبه تنها به نجیب الله اوژن وزیر پیشنهادی فواید عامه و حسن عبداللهی وزیر پیشنهادی توسعه شهری، که مانعی در برابر معرفی آنها وجود نداشت، اجازه داد که در مجلس سخنرانی کنند و به پرسشهای نمایندگان در مورد برنامه های آینده خود پاسخ دهند.

به این ترتیب، هفت وزیر پیشنهادی دیگر هم قرار شده است در روزهای آینده به توضیح برنامه های خود در جلسه علنی مجلس حضور یابند.

آنگونه که اعلام شده، جلسه رای گیری در مورد رد یا تایید صلاحیت های این وزیران در روز سه شنبه آینده برگزار خواهد شد.



:: برچسب‌ها: بچه ها , هاوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 419
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

هواشناسان پیش بینی می کنند هنوز هم خطر توفان هایی که می توانند به گردباد تبدیل شوند وجود دارد

چند گردباد شدید در آمریکا به مرگ دست کم ۲۷ نفر در ایالت های ایندیانا، اوهایو و کنتاکی منجر شد.

پلیس محلی تایید کرده که ۱۳ نفر در مناطق مختلف ایالت ایندیانا کشته شده اند.

۵ نفر در ایالت کنتاکی و دو نفر نیز در ایالت اوهایو جان خود را بر اثر گردبادهای شدید از دست داده اند.

میچ دنیلز فرماندار ایندیانا گفته: " ما قدرت برابری با خشم طبیعت را نداریم."

قرار است آقای دنیلز روز شنبه از مناطق خسارت دیده بازدید کند.

اوایل روز جمعه گردباد در ایالت آلاباما نیز باعث به خانه های زیادی خسارت زد و به مجروح شدن ۵ نفر منجر شد.

اولین تلفات روز جمعه از هنریویل در ایندیانا بود که گردباد در آن خسارات سنگینی به جا گذاشته است. در این منطقه گردباد سقف یک دبیرستان را از جا کنده است.

در نزدیکی مامفوردویل در کنتاکی، ممفیس ایندیانا و جنوب اوهایو گزارش های دیگری از گردباد رسیده است.

هواشناسان پیش بینی می کنند طوفان هایی که می توانند به گردباد تبدیل شوند هنوز ایالت اوهایو، تنسی، جورجیا را تهدید می کنند.

یک مقام پلیس محلی گفته شهر مجاور مریزویل نیز کاملا ناپدید شده است.

به گزارش لویسویل کوریه ژورنال، یک خانواده چهار نفره در منطقه واشنگتن ایندیانا جان خود را از دست داده اند.

در هنری ویل هم مقامات یک مرد را در خودروی خود مرده پیدا کرده اند.

در حالیکه تندباد روز جمعه شدت می گیرد، آژانس هواشناسی ملی به برخی ایالت های آمریکا هشدار داده خود را برای گردباد آماده کنند.

در دقایق اولیه بامداد به وقت گرینیچ، در ایالت های آلاباما، کنتاکی، ایندیانا و بخش هایی از فلوریدا و ویرجینیای غربی اعلام وضعیت هشدار گردباد شده بود.

این آژانس در بیانیه ای جدی به مردم ایندیانا هشدار داد آنها که در مسیر گردباد قرار دارند با شرایطی بسیار خطرناک مواجهند و باید بلافاصله پناه بگیرند.

اوایل این هفته ۱۳ نفر در اثر گردبادی دیگر که میزوری، کانزاس، ایلینوی و تنسی را درنوردیده بود جان خود را از دست دادند.



:: برچسب‌ها: زن ,
:: بازدید از این مطلب : 409
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril


:: برچسب‌ها: دوستان , حزب , اروپا ,
:: بازدید از این مطلب : 381
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان ، در بخشی از این بیانیه آمده است:حاصل تلاش و مجاهدت همیشه پایدار ملت ایران، جز این هم نباید باشد؛ مجاهدتی كه همواره و هر سال بیش از گذشته دشمنان قسم خورده كیان اسلامی و ایرانی ما را به تجاوز، تحریم و صدور قطعنامه تهدید می كنند اما نعره های استكباری شان ذره ای تردید در راه پر افتخار سی و سه ساله ایجاد نكرده است.

در بخش دیگری از این بیانیه تصریح شده است: ملت ایران با حضور روز گذشته خود در انتخابات نشان داد حفظ اصول، احترام به خون شهدای مقدس نظام، پیروی از آرمان های والای بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای تداوم استقلال پایدار خود را بیش از هر چیز دیگری ارج می نهد؛ حتی اگر شرایط تحریم به اوج خود برسد و لشكر كشی استكبار برای جنگ با مردان و زنان این سرزمین آغاز شده باشد.

هابیلیان به نمایندگی از خانواده 17 هزار شهید ترور كشور این پیروزی بزرگ را به ملت شریف ایران، مقام معظم رهبری و خانواده شهدای ترور كشور تبریك و تهنیت می گوید.

سیام*1580



:: برچسب‌ها: استرالیا , دختر ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا مستقر در ستاد انتخابات كشور 'حسنعلی نوری' در گفت وگو با خبرنگاران گفت كه منتخبان مردم در حوزه های انتخابیه میانه، اسد آباد، مهاباد، قائنات، مباركه ، شهركرد، قم، بوكان، كلیبر و بوران، گرمی، صومعه سرا، تفت و میبد، رودبار و فردوس و طبس مشخص شدند.

جانشین رییس ستاد انتخابات كشور با اشاره به اطلاعیه شماره 34 ستاد انتخابات كشور، نتایج اولیه 14 حوزه انتخابیه كه تاكنون مشخص شده اند را اعلام كرد.

نوری تاكید كرد: با توجه به نتایج جدید اعلام شده تعداد كل منتخبین كه تا ساعت 10 صبح شنبه موفق به كسب حداقل یك چهارم آرای حوزه انتخابیه در مرحله اول انتخابات گردیده اند بالغ بر 21 نفر می باشد.

' سید صولت مرتضوی' رییس ستاد انتخابات كشور نیز قبلا نتایج 7 حوزه دیگر را اعلام كرده بود.

** نتایج 14 حوزه انتخابیه

میانه - محمدعلی مدنی با كسب 44 هزار و 850 رای و سید بهلول حسینی با كسب 25 هزار و 848 رای از مجموع 88 هزار آرای صحیح ماخوذه راهی بهارستان شدند.

اسد آباد - بهروز نعمتی با كسب 26 هزار و 129 رای از مجموع 53 هزار و 970 آرای صحیح ماخوذه به بهارستان راه یافت.

مهاباد - عثمان احمدی با كسب 48 هزار و 128 رای از مجموع 86 هزار و 965 آرای صحیح ماخوذه توانست به مجلس راه یابد.

قائنات - جواد هروی با كسب 31 هزار و 717 رای از مجموع 83 هزار و 770 آرای صحیح ماخوذه راهی خانه ملت شد.

مباركه - علی ایرانپور با كسب 17 هزار و 843 رای از مجموع 64 هزار و 246 آرای صحیح ماخوذه به بهارستان راه یافت.

شهركرد - سید سعید زمانیان دهكردی با كسب 62 هزار و 765 رای از مجموع 153 هزار و 514 آرای صحیح ماخوذه راهی مجلس شد.

قم - علی اردشیر لاریجانی با كسب 270 هزار و 382 رای ؛ رضا آشتیانی عراقی با كسب 164 هزار و 219 رای و احمد امیر آبادی فراهانی با كسب 147 هزار و 765 رای از مجموع 414 هزار و 865 آرای صحیح ماخوذه توانستند به خانه ملت راه یابند.

بوكان - محمد قسیم عثمانی با كسب 68 هزار و 191 رای از مجموع 97 هزار و 791 آرای صحیح ماخوذه به مجلس راه یافت.

كلیبر، بخش هوراند و خداآفرین - ارسلان فتحی پور با كسب 29 هزار و 879 رای از مجموع 63 هزار و 41 آرای صحیح ماخوذه وارد خانه ملت شد.

گرمی - میرقسمت موسوی اصل با كسب 18 هزار و 4 رای از مجموع 49 هزار و 834 آرای صحیح ماخوذه به مجلس شورای اسلامی راه یافت.

صومعه سرا - حمیدرضا خصوصی ثانی با كسب 39 هزار و 135 رای از مجموع 86 هزار و 396 آرای صحیح ماخوذه به خانه ملت راه یافت.

تفت و میبد- سید جلال یحیی زاده فیروزآباد با كسب 25 هزار و 382 هزار رای از مجموع 58 هزار و 102 آرای صحیح ماخوذه به خانه ملت راه یافت.

رودبار- عطاء الله حكیمی با كسب 27 هزار و 728 رای از مجموع 64 هزار و 17 آرای صحیح ماخوذه به مجلس راه یافت.

فردوس، طبس، بشرویه و سرایان - محمدعلی عبدالله زاده با كسب 43 هزار و 198 رای از مجموع 90 هزار و 808 آرای صحیح ماخوذه راهی بهارستان شد.

نتایج آرای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی هر دو ساعت یك بار اعلام می شود.

سیام**گ.س**9132



:: برچسب‌ها: موزه , بهار ,
:: بازدید از این مطلب : 429
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سرهنگ 'فریدون خالقی فر' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران برای تشریح عملكرد 11 ماهه پلیس آگاهی، افزود: در استان بوشهر بیش از 100 درصد كشفیات داشتیم كه بیانگر این است، علاوه بر كشف اموال سرقت های امسال، درصدی نیز از اموال سرقتی سال های گذشته كشف شده است.

وی با بیان اینكه استان های ایلام با 7/94، زنجان 93، همدان 6/92و اصفهان5/87درصد كشف سرقت، رتبه های بعدی كشفیات پلیس آگاهی را از نظر استانی در اختیار دارند، خاطر نشان كرد: در مجموع دستگیری های سارقین نیز نسبت به سال 11 ماه گذشته سال قبل 9/4 درصد افزایش داشته است.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تصریح كرد متاسفانه در سال جاری در دستگیری مالخرها با كاهش آماری روبرو هستیم كه برای سال آینده برنامه ریزی شده است در این زمینه فعال تر عمل كنیم زیرا مالخرها زمینه ایجاد بسیاری از سرقت ها هستند.

*** صرف توان پلیس آگاهی برای مبارزه با سرقت

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی با بیان اینكه 17/93 درصد از توان پلیس آگاهی ناجا صرف پیشگیری، مبارزه و دستگیری سارقین می شود، گفت: در 11 ماهه اول سال جاری كشف وقوع سرقت در پلیس آگاهی به 7/64 درصد رسیده كه آمار خوبی است.

خالقی فرد درباره انواع سرقت ها افزود: 52 درصد از سرقت ها مربوط به سرقت خودرو، موتورسیكلت و لوازم داخل خودروها می شود.

به گفته وی، سرقت از اماكن شامل منازل، مغازه ، بانك و غیره نیز 18 درصد سرقت ها را به خود اختصاص می دهد و 23 درصد سرقت ها نیز سرقت های خاص مانند جیب بری، كیف دزدی است.

** 47 درصد سارقین دستگیر شده، سابقه دار هستند

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی در ادامه این نشست با بیان اینكه 47 درصد سارقین دستگیر شده، سابقه دار هستند، گفت: وقتی سارق سابقه داری دستگیر می شود بیانگر این موضوع است كه او در مدت بازداشت به جرم سرقت، از كار خود پشیمان نشده است.

وی تاكید كرد این موضوع به عملكرد پلیس برنمی گردد و باید در اقدامات تامینی تجدید نظر شود تا سارقین در مدت بازداشت به كار اشتباه خود پی ببرند.

خالقی فرد تصریح كرد در 11 ماهه سال جاری میزان دستگیری سارقین سابقه دار نیز 6/4 درصد افزایش داشته است و با تلاش پلیس آگاهی ناجا در دستگیری سارقین بدون سابقه نیز 1/5 درصد افزایش را شاهد بودیم.

** پراید و پژو بیشترین خودروهای به سرقت رفته

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی نیروی انتظامی با تاكید بر اینكه ناجا با ارائه این آمار نمی خواهد خودرو سازها را زیر سئوال ببرد، گفت: پراید و پژو بیشترین آمار خودروهای سرقتی را به خود اختصاص می دهند.

وی خاطر نشان كرد پلیس آگاهی در تعامل با شركت های خودروسازی در تلاش برای افزایش ایمنی خودروهای ساخت ایران است تا ظریب امنیتی آنان را افزایش دهد.

خالقی فرد خطاب به سارقین سابقه دار هشدار داد: مطمئن باشید هر گونه حركت شما زیر نظر است و در صورتی كه برای سرقت برنامه ریزی كنید، منتظر دستبند پلیس باشید.

وی با بیان اینكه برای سرقت دو عامل انگیزه و زمینه مساعد تاثیر گذار است ، افزود: ایجاد انگیزه در سارق به عوامل متعددی بستگی دارد كه در بحث امروز نمی گنجد، اما زمینه مساعد به رفتار شهروندان بستگی دارد.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا تصریح كرد شهروندان با رعایت نكات ایمنی می توانند بسیاری از زمینه های مساعد را از بین ببرند و نیروی انتظامی نیز در این زمینه برنامه ها و اقداماتی با همكاری دانشگاه های كشور انجام خواهد داد تا در آینده شاهد كاهش هر چه بیشتر سرقت در ایران باشیم.

اجتمام** 1379**1572



:: برچسب‌ها: سبز , نیویورک شهرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 اسفند 1390 | نظرات ()