نوشته شده توسط : zwembril

'مسعود زریبافان' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: این كد رهگیری همان شماره ایثارگری است و ایثارگران كشور از طریق این شماره در بنیاد شهید شناخته می شوند.

وی با بیان اینكه شماره ایثارگری، شناسه هر فرد ایثارگر در كشور است،‌ گفت: هر فردی به همراه خانواده تحت پوشش خود با برخورداری از این شماره، می تواند جزو جامعه ایثارگران قرار گیرد.

زریبافان افزود: ایثارگران و خانواده های آنان كه تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند چهار میلیون نفر است.

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران از هیچ كوشش و تلاشی برای استیفای حقوق ایثارگران دریغ نخواهد كرد.

زریبافان گفت: ما تلاش می كنیم تا همه ایثارگران به حقوق معوقه و بخشی از نیازهایشان دست یابند و مطمئن باشند كه در این زمینه كوتاهی نخواهد شد.

اجتمام**9134 **1569**



:: برچسب‌ها: سیاتل , تایوان ,
:: بازدید از این مطلب : 360
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا ، مصطفی كواكبیان نماینده مردم سمنان و یكی از طراحان سوال از رییس جمهوری طی اخطاری در صحن علنی مجلس خطاب به علی لاریجانی اظهار داشت: رییس جمهوری پاسخ قاطعی به سوالات نداد و این جلسه را به شوخی برگزار كرد.

وی در ادامه با اشاره به صحبت رییس جمهوری كه طراحان سوال با یك شاسی مدرك گرفته اند، تصریح كرد: بنده به عنوان یكی از طراحان سوال كه این سوالات را با همراهی سایر طراحان سوال طرح كردیم انتظار نداشتم رییس جمهوری اینگونه با طراحان سوال سخن بگوید.

وی افزود: این سوالات براساس اصل 22 قانون اساسی مطرح شده است.

نماینده مردم سمنان در ادامه خاطر نشان كرد: چه طور یك نفر در وزارتخانه ( این آقا ) به خاطر این كه آن فرد در ستادی از برخی از دستورات عبور كرد و رد صلاحیت شد به آن تذكر نمی دهید ؟

كواكبیان اظهار داشت كه در باره علت 11 روز خانه نشینی رییس جمهوری پاسخ قاطعی نشنیده است.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره عزل وزیر امور خارجه در حین ماموریت، گفت: اگر متكی ماموریت نداشت چرا سر خود به این سفر رفت و این كه چرا برخی مسوولین هواپیما در اختیار او قرار دادند تا به این سفر برود؟

این طراح سوال گفت: ما افتخار می كنیم كه توانستیم با طرح سوال از رییس جمهور این حسنه را برای مجلس هشتم به ثبت برسانیم و مجلس هشتم توانست این تابو را بشكند.

رییس مجلس شورای اسلامی نسبت به اخطار كواكبیان گفت : آقای كواكبیان این تذكرات رفته رفته به اظهارنظر تبدیل شده و اگر شما قانع نشده اید بحثی نیست اما نباید اینطور رفتار كنید.

سیام**گ.س**9132



:: برچسب‌ها: روز , مکزیک , گربه ,
:: بازدید از این مطلب : 384
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

'محمدرضا كریمی' روز سه شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: احسان حدادی یكی از بهترین دو ومیدانی كارهای ایران در ماده پرتاب دیسك است كه با توجه با آمادگی كه دارد می تواند در رقابت های المپیك 2012 لندن صاحب مدال شود.

وی افزود: ركورد حدادی در پرتاب دیسك 69 متر است كه یك متر از آخرین ركوردی كه در المپیك پكن صاحب مدال شد بالاتر است.

دبیر هیات دوومیدانی استان تهران بیان داشت: یكی از اقدامات قابل توجه فدراسیون برای حمایت از احسان حدادی فرستادن او به كمپ اردویی آفریقا است كه می تواند او را به خوبی برای حضور در المپیك آماده كند.

وی تصریح كرد: حدادی به دلیل وجود شرایط آب وهوایی مناسب در آفریقا می تواند آمادگی هایش را برای شركت در مسابقات المپیك افزایش دهد.

كریمی ادامه داد: علاوه بر شرایط مناسب آب و هوای آفریقا، دو ومیدانی كاران مطرح دنیا در كمپ تمرینی آفریقا حضور دارند كه همین امر باعث ایجاد حس رقابت در حدادی می شود.

وی گفت: برگزاری اردو مشترك با برترین‌های دنیا می تواند باعث ارتقا ركورد حدادی جهت حضور در المپیك 2012 لندن شود.

تهرام/7258/1275



:: برچسب‌ها: بارسلونا , تایوان , مدل ,
:: بازدید از این مطلب : 376
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گفته باراک اوباما رفتار ایران باعث تمدید وضع اضطراری شده است

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده با صدور فرمانی، وضع اضطراری اعلام شده علیه ایران را تمدید کرده است.

آقای اوباما در نامه ای خطاب به رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نوشت "بحران در روابط دوجانبه ایالات متحده با جمهوری اسلامی به خاطر رفتار و سیاست های حکومت ایران برطرف نشده است" و به همین علت وضع اضطراری در روابط با این کشور را برای یک سال دیگر تمدید کرده است.

به نوشته آقای اوباما، رفتار و سیاست های ایران علیه منافع ایالات متحده در منطقه است.

در ماه های گذشته تنش میان ایران و آمریکا بر سر برنامه اتمی این کشور و احتمال اقدام نظامی اسرائیل علیه تاسیسات اتمی آن افزایش یافته است.

آمریکا در پانزدهم مارس ۱۹۹۵ در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون علیه ایران اعلام وضع اضطراری کرد تا "با خطر غیرطبیعی و خارق العاده" این کشور برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده مقابله کند.

این بخشنامه شامل منع سرمایه گذاری شهروندان ایالات متحده و موسسه های آمریکایی در بخش انرژی ایران بود.

ایالات متحده در ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ نیز پس از حمله "دانشجویان پیرو خط امام" به سفارت این کشور در تهران علیه ایران اعلام وضع اضطراری کرد.

این وضعیت که شامل مسدود کردن اموال و دارایی های ایران در آمریکا بود، در نوامبر گذشته به وسیله آقای اوباما تمدید شد.



:: برچسب‌ها: هندوستان , بهار ,
:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril
محمود احمدی‌نژاد

منتقدان آقای احمدی‌نژاد نگران واکنش تهاجمی احتمالی او هستند

هیأت رئیسه مجلس ایران می گوید که انصراف ۱۱ امضاء کننده طرح سئوال از رئیس جمهور این کشور پس از پایان مهلت قانونی اعلام شده است و آقای احمدی‌نژاد فردا در مجلس به سئوال‌ها پاسخ خواهد داد.

محسن کوهکن، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه ۲۳ اسفند به خبرنگاران گفت که موضوع انصراف این گروه از امضاءکنندگان طرح سئوال در جلسه امروز بعدازظهر این هیأت مطرح شده و مقرر شده است که سئوال مذکور طبق برنامه فردا در مجلس مطرح شود.

حسین سبحانی نیا، عضو دیگر هیأت رئیسه مجلس ایران هم به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفته است که آقای احمدی نژاد ساعت ۹ صبح فردا، چهارشنبه، برای پاسخ دادن به سئوالات نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر خواهد شد.

گروهی از نمایندگان اصولگرای منتقد دولت و عده ای از نمایندگان حامی دولت، به دلایل متفاوت، با طرح سئوال از آقای احمدی نژاد مخالفت کرده اند.

حامیان دولت، این اقدام نمایندگان مجلس را نوعی تقابل با آقای احمدی نژاد و تلاشی در جهت تضعیف موقعیت او می دانند.

گروهی از نمایندگان اصولگرای منتقد دولت هم با اشاره به وقت غیر متوازنی که طراحان سئوال و آقای احمدی نژاد در جلسه فردا خواهند داشت، اظهار نگرانی کرده اند که او به جای پاسخ دادن به سئوالات، به تهاجم علیه منتقدان خود بپردازد و بر میزان تنش های سیاسی موجود بیفزاید.

مضامین طرح سئوال از احمدی نژاد

  • عدم تخصیص تسهیلات ارزی مصوب مجلس به متروی تهران و شهرهای بزرگ ایران
  • تعلل در معرفی وزیر ورزش به مجلس
  • کاهش شدید نرخ رشد اقتصادی ایران
  • نحوه هزینه شدن ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب برای ارتقاء شاخص های فرهنگی
  • حذف یارانه سوخت با شتابی بیش از شتاب در نظر گرفته شده در قانون مصوب مجلس
  • "مقاومت ۱۱ روزه" در مقابل دستور رهبر ایران مبنی بر ابقای حیدر مصحلی در سمت وزیر اطلاعات
  • برکناری تحقیرآمیز منوچهر متکی از وزارت امور خارجه
  • اظهار این سخن که "مجلس در رأس امور نیست"
  • و انتقاد علنی از نحوه اجرای قانون عفاف و حجاب و "ترویج مکتب ایرانی به جای مکتب اسلام"

الیاس نادران و احمد توکلی، نمایندگان اصولگرای منتقد دولت به اتفاق چند نماینده دیگر پیشنهاد کرده بودند که طرح سئوال از آقای احمدی نژاد به دعوت از او به شرکت در یک جلسه گفت و گو تبدیل شود، اما این پیشنهاد توسط طراحان سئوال رد شد.

'استراتژی تحمل احمدی‌نژاد'

همزمان آقای توکلی در گفت و گو با روزنامه اعتماد، چاپ تهران، از "استراتژی تحمل احمدی نژاد" توسط اصولگرایان دفاع کرده، اما در عین حال هشدار داده است که ممکن است آقای احمدی نژاد دوره دوم ریاست جمهوری خود را به پایان نرساند.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس ایران، رئیس جمهور این کشور را به قانون شکنی و بی اعتنایی به انتقادات متهم کرده است.

او گفته است که اصولگرایان باید به آقای احمدی نژاد یک بار دیگر فرصت بدهند تا "خدمات ایشان افزایش پیدا کند و اشتباهات و خطاهایشان کاهش پیدا کند" و به این ترتیب از پرداختن هزینه سنگین "جابجایی یک رئیس جمهور در سال آخر صدارت" خودداری کنند.

اما به گفته آقای توکلی، "اگر نشد، نباید بیش از این در باره جابجایی ایشان تعلل کرد".

البته طرح سئوال از آقای احمدی نژاد که در دستور کار جلسه فردای مجلس قرار گرفته است، نمی تواند به استیضاح او منجر شود.

در قوانین ایران پیش بینی نشده است که اگر نمایندگان سئوال کننده از پاسخ های رئیس جمهور قانع نشدند، بتوانند سئوال خود را پی گیری کنند.

مجلس برای برکنار کردن رئیس جمهور باید عدم کفایت سیاسی او را با اکثریت دو سوم آرای نمایندگان به تصویب برساند و درخواست عزل او را برای رهبری بفرستد.



:: برچسب‌ها: دریاچه , انگور چینی , مردم ,
:: بازدید از این مطلب : 354
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril
انتخابات مجلس نهم

وزارت کشور ایران در اقدامی بی سابقه، تا ۲۳ اسفند ۱۳۹۰، تعداد رسمی شرکت کنندگان در انتخابات ۱۱ روز قبل را منتشر نکرده است

با گذشت ۱۱ روز از انتخابات مجلس نهم، هنوز سایت وزارت کشور ایران تعداد نهایی شرکت کنندگان در انتخابات و ارقام تفکیک شده تعداد واجدان شرایط در حوزه های انتخاباتی مختلف را منتشر نکرده است.

این تاخیر، خلاف رویه معمول در انتخابات گذشته مجلس و ریاست جمهوری در ایران است.

حتی پس از انتخابات مناقشه برانگیز خرداد ۱۳۸۸ نیز، بلافاصله بعد از انتخابات روایت دولت از تعداد رای دهندگان، و مدتی بعد، تعداد رای دهندگان صندوق ها و حوزه های مختلف منتشر شد.

در پی برگزاری انتخابات مجلس نهم، اگر چه برخی مقام های محلی یا رسانه ها، اطلاعاتی را در مورد میزان مشارکت در حوزه های انتخابی مختلف مطرح کرده اند، اما آنچه تا کنون به عنوان نتایج انتخابات در پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور منتشر شده، تعداد آرای کاندیدها در مناطق مختلف، بدون اشاره به تعداد واجدان شرایط در هر حوزه است.

این تأخیر نامتعارف، در شرایطی صورت می گیرد که اطلاعات جسته و گریخته ای که تا کنون از نحوه برگزاری انتخابات منتشر شده، ابهام هایی را در مورد میزان مشارکت در رأی گیری ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ ایجاد کرده است.

میزان مشارکت سراسری

"بر مبنای جداول جمعیتی منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد افراد ۱۸ سال و بالاتر در ایران در سال ۱۳۸۸، بیش از ۵۱ میلیون نفر بود. با مبنا قرار دادن این آمار، تعداد واجدان شرایط رای دادن در ایران در سال ۱۳۹۰، بیش از ۵۲ میلیون نفر است. این تعداد، با فرض شرکت بیش از۲۶ میلیون هزار نفر در پای صندوق های رای، به معنی مشارکت تقریبا ۵۰ درصدی در انتخابات مجلس نهم است"

گذشته از اطلاعات غیر رسمی منتشر شده از سوی مخالفان و منتقدان حکومت ایران در مورد میزان مشارکت در این انتخابات، احتمالا مهم ترین ابهام در این مورد، در پی گزارش وزیر کشور در همین زمینه در روز ۱۳ اسفند مطرح شد.

وزارت کشور ایران، قبل و بعد از برگزاری انتخابات تعداد واجدان شرایط شرکت در آن را ۴۸ میلیون و ۲۸۸ هزار نفر عنوان کرده بود.

یک روز بعد از برگزاری انتخابات مجلس نهم، پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور در خبری با تیتر"آخرین نتایج حماسه حضور"، به نقل از مصطفی محمد نجار وزیر کشور اعلام کرد که "کل آرای ماخوذه" در انتخابات ۲۶ میلیون و ۴۷۲ هزار نفر و میزان مشارکت حدود ۶۴,۲ درصد بوده است.

منتقدان حکومت ایران، از اظهارات وزیر کشور نتیجه گرفتند که حتی بر مبنای آمار وزارت کشور نیز، درصد شرکت در انتخابات با ادعای مشارکت ۶۴ درصدی اختلاف زیادی دارد.

آنچه مورد استناد این منتقدان قرار داشت آن بود که شرکت ۲۶ میلیون از ۴۸ میلیون واجد شرایط در انتخابات، به معنی مشارکتی کمتر از ۵۵ درصد در انتخابات مجلس نهم است، که با ادعای ۶۴ درصدی حکومت ایران تفاوت زیادی دارد.

در واکنش به این انتقادات، سایت وزارت کشور خبر اظهارات آقای نجار در مورد نتایج نهایی انتخابات را حذف کرد و سپس وزیر کشور گفت که رقم ۲۶ میلیونی شرکت در انتخابات، آمار نهایی شرکت کنندگان در انتخابات نبوده است. وی افزود که در زمانی که صحبت می کند، تعداد شرکت کنندگان در انتخابات به بیش از ۲۹ میلیون نفر رسیده است؛ رقمی که حتی با مبنا قرار دادن آن، میزان مشارکت در انتخابات از ۶۰ درصد فراتر نمی رفت.

"جمعیت واجد شرایط رای دادن در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر، دست کم ۶ میلیون نفر است. از سوی دیگر، وزارت کشور ایران تعداد رای دهندگان در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر را ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرده است. قبول این عدد، به معنی مشارکت ۳۸ درصدی مردم در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلام‌شهر خواهد بود"

اما توضیح جدید وزیر کشور منجر به ایجاد ابهامات جدیدتری شد. چون در مصاحبه ۱۳ اسفند مصطفی محمدنجار، نشانه ای وجود داشت که نشان می داد اظهارات او در مورد شرکت ۲۶ میلیون نفر در انتخابات، به معنی اعلام تعداد نهایی رای دهندگان ایرانی است. این نشانه، اعلام عدد مشارکت در انتخابات در جریان همان مصاحبه بود (۶۴,۲ درصد به گفته او)، عددی که تنها بعد از مشخص شدن آمار نهایی رای دهندگان می‌تواند تعیین شود.

گذشته از ابهامات مطرح در مورد تعداد شرکت کنندگان در انتخابات، تعداد واجدان شرایط اعلام شده توسط وزارت کشور هم، در معرض تردید عده ای از ناظران قرار گرفت. در همین ارتباط، بعضی از منتقدان حکومت ایران رقم حدودا ۴۸ میلیونی واجدان شرایط را پایین تر از تعداد واقعی افراد ۱۸ ساله و بالاتر - که در انتخابات حق رای دارند - دانستند.

این منتقدان، بر مبنای نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵ و با لحاظ کردن نرخ رشد ۱,۳۱ درصد (مندرج در گزارش سال ۱۳۸۹ دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی) تعداد افراد ۱۸ سال و بالاتر را در سال ۱۳۹۰ بین ۵۱ تا ۵۳ میلیون تخمین زدند.

بحث آماری در باره تعداد افراد این محدوده سنی نیاز به فرصت جداگانه ای دارد. اما به طور کلی سوابق انتخابات گذشته ایران نشان می دهد که اختلاف بر سر تعداد واجدان شرایط رای دادن، تاکنون در موارد متعدد خبرساز شده است. در آخرین انتخابات قبل از رای گیری مجلس نهم، این اختلاف به دلیلی ویژه مورد توجه رسانه ها قرار گرفت: آمار ۴۶ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری وزارت کشور در مورد واجدان شرایط رای دادن، با اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران حدود ۵ میلیون نفر اختلاف داشت.

"سایت خبرآنلاین یک روز بعد از انتخابات ۱۲ اسفند تایید کرد که 'نتایج به دست آمده از شمارش آرا با برخی از نظرسنجی ها که معمولا از اعتبار بالای آنها یاد می شد اختلاف دارد'، و این اختلاف را نشان دهنده 'تغییر رفتار ناگهانی' رای دهندگان در ۲-۳ روز پایانی رقابت ها دانست"

در همین ارتباط، در اول اردیبهشت ۱۳۸۸ روزنامه اعتماد ملی تیتر یک خود را به گزارشی اختصاص داد که نشان می داد بر مبنای جداول جمعیتی منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد افراد ۱۸ سال و بالاتر در ایران در آن سال، ۵۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است.

در صورت صحت آمار فوق، تعداد واجدان شرایط رای دادن در ایران در سال ۱۳۹۰، بر مبنای رشد جمعیت۱,۳۱ درصد حدود ۵۲ میلیون و ۶۵۰ هزار نفر است. این تعداد، با فرض شرکت ۲۶ میلیون و ۴۷۲ هزار نفر در پای صندوق های رای، به معنی مشارکت ۵۰.۸ درصدی در انتخابات مجلس نهم است.

به هر ترتیب، واضح است که از نظر حکومت ایران، آمار رسمی وزارت کشور مبنای محاسبه میزان مشارکت در انتخابات است و نه ارقام منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران.

درصد مشارکت در پایتخت

در کنار نرخ کلی مشارکت در انتخابات مجلس نهم، میزان مشارکت در پایتخت نیز، که به ادعای وزارت کشور ۴۸ درصد بوده، به طور ویژه مورد توجه ناظران سیاسی کشور قرار گرفت.

در همین زمینه، مرتضی تمدن استاندار تهران تعداد واجدین شرایط استان تهران را حدود ۵ میلیون نفر اعلام کرد و صفر علی براتلو رئیس ستاد انتخابات استان تهران، در اظهار نظری متفاوت از وجود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار واجد شرایط رای دادن در سطح استان خبر داد.

"در مصاحبه ۱۳ اسفند مصطفی محمدنجار، نشانه ای وجود داشت که نشان می داد اظهارات او در مورد شرکت ۲۶ میلیون نفر در انتخابات، به معنی اعلام تعداد نهایی رای دهندگان ایرانی است. این نشانه، اعلام عدد مشارکت در انتخابات در جریان همان مصاحبه بود، عددی که تنها بعد از مشخص شدن آمار نهایی رای دهندگان می‌تواند تعیین شود"

اظهارات مرتضی تمدن، واکنش سایت محافظه کار بازتاب را به دنبال داشت که یادآوری می کرد بر اساس آمار وزارت کشور، تعداد واجدین شرایط استان تهران در سال ۱۳۸۸ حدود ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده است. این سایت می افزود که بعد از جدا شدن شهرستان کرج از استان تهران و تشکیل استان البرز در سال ۱۳۸۹، تعداد واجدان شرایط استان جدید در انتخابات ۱۳۹۰، حدود یک میلیون و ۳۴۵ هزار نفر اعلام شده است. بازتاب نوشت با جمع کردن این عدد با رقم ادعایی استاندار برای "استان تهران"، تعداد واجدان شرایط در انتخابات اخیر در دو استان تهران و البرز معادل ۶ میلیون و ۳۴۵ هزار نفر می شود. این به معنی کاهش حدود ۲.۵ میلیون نفری در مجموع تعداد واجدان شرایط دو استان از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ بود که - با توجه به ثابت ماندن سن رای دادن در دو انتخابات اخیر- قابل توجیه نبود.

در پی بالاگرفتن انتقاد به آمار مشارکت اعلام شده از سوی استانداری، وزارت کشور با انتشار بیانیه ای اظهار داشت که منظور استاندار، شهر و نه "استان تهران" بوده است. البته شواهدی وجود داشت که اثبات می کرد هم استاندار و هم رئیس ستاد انتخابات استان تهران، ادعای مشارکت ۵ میلیونی یا بیشتر را در مورد "استان تهران" به کار برده اند. اما ارقام بیان شده توسط آنان، واقعا به تعداد واجدان شرایط شهر تهران نزدیک بود و نه استان تهران. چرا که مطابق آمار رسمی، جمعیت تهران در سال ۱۳۹۰ حدود ۸,۵ نفر تخمین زده می شود که می توان تخمین زد در میان آنها، ۰,۶۴ درصد یا حدود ۵,۵ میلیون نفر بالای ۱۸ سال دارند (طبق اعلام وزارت کشور، حدود ۴۸ میلیون نفر از جمعیت ۷۵ میلیونی ایران در سال ۱۳۹۰ در سن رای دادن قرار دارند که نسبت این دو عدد - ۰,۶۴ - می تواند به عنوان نسبت تقریبی افراد ۱۸ ساله و بزرگتر در کل جمعیت ایران تلقی شود).

در عین حال، آمار استانداری در مورد وجود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در تهران، تناقضات جدیدی را ایجاد می کرد. چرا که در انتخابات مجلس، شهرستان های تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در کنار یکدیگر یک حوزه انتخابیه به نام "تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر" را تشکیل می دهند. این در حالی است که اگرچه در مورد جمعیت این سه شهرستان چسبیده به استان تهران اعداد متفاوتی منتشر شده، اما مجموع جمعیت آنها قطعا بالای عدد ۱ میلیون است، که به این ترتیب تعداد واجدان شرایط در این استان بالای ۶۰۰ هزار نفر خواهد بود.

به این ترتیب، جمعیت واجد شرایط رای دادن در حوزه انتخابیه "تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر"، با در نظر گرفتن ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای تهران و حداقل ۶۰۰ هزار نفر برای ری، شمیرانات و اسلامشهر، دست کم ۶ میلیون نفر خواهد بود.

"به کدام دلایل سیاسی یا جامعه شناختی ویژه ای ممکن است دلبستگی مردم شهری چون رشت به شرکت در نخستین رای گیری پس از انتخابات مناقشه برانگیز ۲۲ خرداد ۱۳۸۸، چنان افزایش یافته باشد که ۲,۶ برابر بیش از انتخابات مجلس قبل به پای صندوق های رای بروند؟"

از سوی دیگر، وزارت کشور ایران تعداد رای دهندگان در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر را ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرده است. قبول این عدد، به معنی مشارکت ۳۸ درصدی مردم در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر خواهد بود - و نه ۴۸ درصد، آن طور که در آمار وزارت کشور آمده است.

این در حالی است که بسیاری از منتقدان حکومت، در وجود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رأی دهنده در حوزه تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر هم تردید جدی دارند.

این میزان مشارکت، حتی با برآوردهای برخی مدافعان حکومت قبل از انتخابات مجلس نیز تفاوت زیادی دارد. مثلا، با برآورد اعلام شده از سوی محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس هشتم، که در جمع اعضای جامعه اسلامی مهندسین در بهمن ماه، گفت که نظرسنجی ها حکایت از مشارکت ۱۸ درصدی مردم تهران در انتخابات ۱۲ اسفند دارند.

در همین ارتباط، سایت خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی رئیس مجلس هشتم، یک روز بعد از انتخابات ۱۲ اسفند تایید کرد که "نتایج به دست آمده از شمارش آرا با برخی از نظرسنجی ها که معمولا از اعتبار بالای آنها یاد می شد اختلاف دارد"، و این اختلاف را نشان دهنده "تغییر رفتار ناگهانی رای دهندگان در ۲-۳ روز پایانی رقابت ها" دانست.

به لحاظ تحلیلی، عده ای از ناظران این پرسش را مطرح کرده اند که چرا باید درصد مشارکت ۳۰ درصدی تهرانی ها در انتخابات مجلس هشتم به مشارکت ۴۸ درصدی مورد تاکید وزارت کشور در انتخابات مجلس نهم رسیده باشد؟

این سوال به ویژه از این جهت مهم به نظر می رسد که انتخابات مجلس نهم، دو سال بعد از ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ انجام شده است. انتخاباتی که در آن، حتی مطابق آمار حکومتی اکثریت مردم ایران به کاندیدایی رای دادند که حکومت را به تقلب گسترده علیه خود متهم کرد. سه روز بعد از رأی گیری نیز، مردم پایتخت در حمایت از این ادعا تظاهراتی را برگزار کردند که به گفته شهردار تهران، ۳ میلیون نفر در آن شرکت داشتند.

از سوی دیگر، انتخابات مجلس نهم اولین انتخاباتی بوده که اکثریت قریب به اتفاق اصلاح طلبان شرکت در آن را بیهوده دانسته اند. حتی اگر فرض شود که اصلاح طلبان اقلیت بسیار کوچکی در میان ۳۰ درصد رأی دهنده ایرانی در انتخابات مجلس هشتم بوده اند، این سوال مطرح است که به چه دلایلی در غیاب آنها، رای دهندگان تهرانی باید به جای کمتر شدن به شدت بیشتر شده باشند؟

"برخی ناظران دلیل عدم انتشار آمار رسمی مشارکت در حوزه های انتخاباتی کشور را پرهیز از بهانه دادن به منتقدان حکومت - همچون دو سال پیش - دانسته اند. در پی انتشار آمار تفکیکی حوزه ها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، مشخص شد که میزان مشارکت در ۱۲۶ حوزه از ۳۶۸ حوزه انتخابی کشور بین ۹۵ تا ۱۲۷ درصد شده است. در آن انتخابات، ۱۹۲ بخش دارای مشارکت بین ۱۰۰ تا ۲۱۱ درصد بودند، و در ۶۰ شهرستان تعداد رای های شمارش شده از واجدین شرایط رای دادن فراتر رفت"

ظاهرا پاسخ حکومت ایران به این قبیل ابهامات، آن است که مردم تهران و دیگر شهرهای کشور به خاطر مخالفت با اعتراضات خیابانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم و افزایش تاکیدات رهبر جمهوری اسلامی بر اهمیت شرکت در انتخابات مجلس نهم، بیشتر از همیشه در انتخابات شرکت کرده اند.

آمار مشارکت شهرستان ها

به ادعای رسانه های وابسته به جناح محافظه کار، غیر از پایتخت، در سایر مناطق ایران هم نرخ مشارکت در انتخابات افزایش شدیدی نسبت به انتخابات مجلس هشتم داشته است.

به عنوان نمونه مطابق آمار منتشر شده در سایت خبرآنلاین، با مقایسه تعداد شرکت کنندگان در انتخابات مجلس هشتم و نهم، معلوم می شود که تعداد رای دهندگان در اهواز از ۳۰۴ هزار به ۴۵۷ هزار (بیش از ۱,۵ برابر)، در ارومیه از ۲۴۲ هزار به ۳۹۰ هزار (بیش از ۱,۶ برابر) و در رشت از ۹۶ هزار به ۲۵۵ هزار نفر (بیش از ۲,۶ برابر) رسیده است.

چند درصد از این افزایش ها، قاعدتا ناشی از افزایش جمعیت این شهرهاست. اما در مقیاس کلی تر، در مورد این تغییرات نیز، پرسش هایی مشابه با ابهامات مطرح در مورد تهران وجود دارند. مثلا اینکه به کدام دلایل سیاسی یا جامعه شناختی ویژه ای ممکن است دلبستگی مردم شهری چون رشت به شرکت در نخستین رای گیری پس از انتخابات مناقشه برانگیز ۲۲ خرداد ۱۳۸۸، چنان افزایش یافته باشد که ۲,۶ برابر بیش از انتخابات مجلس قبل به پای صندوق های رای بروند؟

این در حالی است که در انتخابات اخیر هم، همچون گذشته، برخی مسئولان محلی از وجود مشارکت ۱۰۰ درصدی و بالاتر در مناطق مختلف ایران خبر داده اند.

این پدیده در رای گیری های انجام شده در ایران، بی سابقه نیست. توضیح عمومی دست اندرکاران برگزاری انتخابات در مورد آن، این است که ممکن است مردم برخی از مناطق، در روز رای دادن در مناطق دیگری از کشور باشند و به این ترتیب، آمار مشارکت در این مناطق را بسیار بالا ببرند.

"به نظر می رسد که استاندار و رئیس ستاد انتخابات استان تهران، ادعای مشارکت ۵ میلیونی یا بیشتر را - همان طور که می‌گفتند - در مورد 'شهر تهران' و نه 'استان تهران' به کار برده اند. مطابق آمار رسمی، جمعیت تهران در سال ۱۳۹۰ حدود ۸,۵ نفر تخمین زده می شود که می توان تخمین زد در میان آنها، حدود ۵,۵ میلیون نفر بالای ۱۸ سال دارند"

به عقیده کارشناسان آمار اگر حوزه های دارای مشارکت غیر طبیعی درصدی بسیار کوچک را در میان کل حوزه های کشور تشکیل بدهند، این توضیح به لحاظ ریاضی می تواند درست باشد. اما اگر تعداد این حوزه ها زیاد یا خیلی زیاد باشد، در آن صورت پذیرش طبیعی بودن این پدیده دشوار خواهد بود.

به عنوان نمونه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، طبق آمار رسمی دولت میزان مشارکت در ۱۲۶ حوزه از ۳۶۸ حوزه انتخابی کشور بین ۹۵ تا ۱۲۷ درصد بود. در آن انتخابات، ۱۹۲ "بخش" (در تقسیمات کشوری ایران، هر بخش، مجموعه ای از چند ده یا احتمالا یک شهر مجاور آنهاست) دارای مشارکت بین ۱۰۰ تا ۲۱۱ درصد بودند، و در ۶۰ "شهرستان" (هر شهرستان شامل یک شهر و احیانا چند روستای مجاور آن است) تعداد رای های شمارش شده بیش از واجدین شرایط رای دادن بود.

بر مبنای همین نتایج بود که آمار رسمی وزارت کشور در مورد مشارکت انتخاباتی در مناطق مختلف ایران، عملا به مهم ترین مدرک مخالفان دولت برای اثبات تخلفات انتخاباتی در سال ۱۳۸۸ تبدیل شد.

در انتخابات مجلس نهم، هنوز وزارت کشور ایران آمار مشابهی را منتشر نکرده است تا بتوان در مورد تعداد و پراکندگی حوزه های دارای مشارکت بسیار بالا تصویر دقیق تری را داشت.

در حقیقت، ابهامات مورد اشاره در این گزارش در مورد نتایج انتخابات اخیر، عمدتا بر مبنای اطلاعاتی هستند که تا امروز از سوی وزارت کشور منتشر شده و در صورت تغییر این اطلاعات در آینده، ممکن است نوع ابهامات قابل طرح نیز تغییر کند.

احتمال تغییر در اطلاعات منتشر شده از سوی دستگاه متولی برگزاری انتخابات در ایران، به ویژه از آنجا موضوعیت می یابد که مسئولان وزارت کشور، متهم هستند که در مواردی مهم آمار مرتبط با انتخابات اخیر را تغییر داده اند.

این مسئولان، اتهام تناقض گویی در زمینه هایی چون تعداد رای دهندگان کل کشور را رد می کنند و تاکید دارند که رسانه ها برای اطلاع یافتن از نتایج درست انتخابات، باید جدیدترین توضیحات آنان را ملاک قرار دهند.

اما همین مسئولان، تا این لحظه در مورد برخی از اطلاعات ناهمخوان منتشر شده از سوی دستگاه های متولی انتخابات، اساسا توضیحی نداده اند. به عنوان مثال، وزیر کشور ایران از سویی میزان مشارکت در انتخابات را ۶۴ درصد اعلام کرده و از سوی دیگر، حضور مردم در انتخابات مجلس نهم را ۱۱ درصد بیشتر از انتخابات مجلس هشتم دانسته است.

"مسئولان دولتی، پیشتر نرخ مشارکت در مجلس هشتم را ۵۱ درصد اعلام کرده بودند. وزارت کشور، هم اکنون در سایت خود عددی متفاوت یعنی ۵۵ درصد را به عنوان نرخ مشارکت مردم در انتخابات مجلس هشتم اعلام کرده است. اما با افزودن هیچ یک از این دو عدد به ۱۱ درصد افزایش مشارکت ادعایی در انتخابات مجلس نهم، عدد ۶۴ - میزان مشارکت اعلام شده - به دست نمی آید"

این در حالی است که مسئولان دولتی، پیشتر نرخ مشارکت در مجلس هشتم را ۵۱ درصد اعلام کرده بودند که با افزودن ۱۱ به آن، ۶۴ به دست نمی آید (هنوز هم با جستجو در گوگل، می توان به مطالب بسیاری در نشریات رسمی داخل کشور دست یافت که نرخ مشارکت در رای گیری مجلس هشتم را به نقل از مسئولان دولتی ۵۱ درصد ذکر کرده اند). وزارت کشور، هم اکنون در سایت خود عددی متفاوت یعنی ۵۵ درصد را به عنوان نرخ مشارکت مردم در انتخابات مجلس هشتم اعلام کرده که باز هم با افزودن ۱۱ به آن، عدد ۶۴ به دست نمی آید.

ولی علی رغم تمام این تناقض ها، تاکنون هیچ گونه اظهار نظری از جانب مسئولان ارشد وزارت کشور منتشر نشده که نشان دهنده توضیح آنها در مورد چگونگی تناسب ادعای "۱۱ درصد افزایش مشارکت رای دهندگان" نسبت به انتخابات قبلی مجلس باشد.

در نهایت، ظاهرا هنوز ابهامات زیادی وجود دارد که برگزاری کنندگان انتخابات مجلس نهم، برای دفاع از روایت خود از این انتخابات، ناگزیر از توضیح در مورد آنها هستند. ابهاماتی که تا ۲۳ اسفند ۱۳۹۰، هنوز اطلاعات مشخصی در مورد آنها منتشر نشده است.



:: برچسب‌ها: کانادا , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، 'علیرضا محجوب' نماینده تهران و عضو فراكسیون اقلیت مجلس با استناد بر اصل 88 قانون اساسی اظهارداشت: رییس جمهوری امروز در موضوع مطالب صحبت نكرد در حالی كه وی براساس قانون اساسی در برابر ملت و مجلس و رهبر معظم انقلاب موظف به پاسخگویی است.

علی لاریجانی رییس مجلس نیز پاسخ داد: مجلس به وظیفه قانونی خود عمل كرد و سوال از رییس جمهوری مطرح شد ولی این كه پاسخ ها در حوزه پرسش ها مطرح نشد موضوع دیگری است.

**رسایی: آیا نظر تمام امضاكنندگان طرح سوال از رییس جمهوری 10 سوال بود

حمید رسایی نماینده تهران نیز در اخطاری با استناد به اصل 88 قانون اساسی و ماده 196 آیین نامه داخلی مجلس گفت: از آنجا كه حضور رییس جمهور برای پاسخ به سوال ها با امضای یك چهارم نمایندگان اجرایی می شود، باید مشخص شود آیا نظر تمام امضا كنندگان 10 سوال بوده است یا خیر؟

وی ادامه داد: هیات رییسه مجلس باید در این زمینه از سوال كنندگان می پرسید كه آیا نسبت به 10 سوال از رییس جمهوری سوال دارند؟

رییس مجلس نیز پاسخ داد كه در این زمینه نمی دانیم، ولی نامه ای كه به هیات رییسه برای 10 سوال ارایه شد با امضای سوال كنندگان بود.

لاریجانی ادامه داد: ایرادی به هیات رییسه در این زمینه وارد نیست و از لحاظ قانونی مراتب رعایت شده است.

**خباز: پاسخ های رییس جمهوری غیرمستدل بود

محمدرضا خباز نماینده كاشمر و عضو فراكسیون اقلیت مجلس نیز در اخطاری به اصل 88 قانون اساسی تاكید كرد و گفت: پاسخ های رییس جمهوری غیرمستدل بود، ایشان به جای این كه به پاسخ سوال بپردازد تنها به یكی - دو سوال كه از نظر خودش با اهمیت بود پاسخ داد و از سایر سوال ها عبور كرد.

وی ادامه داد: رییس جمهوری بیش از 10 مرتبه كلمه شوخی را مطرح كرد مگر مجلس محل شوخی است؟ این قبیل اقدامات آثار بین المللی خواهد داشت و ایشان حق ندارد به مجلس توهین كند.

نماینده كاشمر در مجلس تاكید كرد كه از رییس مجلس انتظار داشتیم كه جلوی برخی مطالب ارایه شده را بگیرد.

لاریجانی در پاسخ گفت: اگر بخواهیم به این موضوع ها بپردازیم ادامه خواهد داشت. مجلس جایگاه قانونی خود را دارد و به آن عمل می كند و احتیاجی ندارد كه كسی زیربغل آن را بگیرد و از آن تعریف كند.

وی افزود: حضور رییس جمهوری و پاسخ به سوال ها عمل دموكراتیك، منطقی و خوبی است اگرچه ممكن است برخی نظرات وی را نپسندند، باید برخی موضوع ها مطرح نمی شد چرا كه اینجا جای شوخی نیست ولی ما تنها به محتوا توجه می كنیم.

رییس مجلس خاطرنشان كرد: اگر شوخی های گفته شده را كنار بگذاریم و متن واقعه را ببینید، مشاهده می كنیم كه سوال هایی مطرح شد و رییس جمهوری پاسخ دادند این كه پاسخ وی را قبول نداریم موضوع دیگری است.

** یوسف نژاد: اقدام خوبی انجام شد

علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری و دیگر عضو فراكسیون اقلیت مجلس هشتم گفت: از نظر شكل قضیه اقدام خوبی صورت گرفت و خوشحالیم ولی از نظر محتوا مسایلی مطرح شد كه طبق اصل 122 و 123 صراحت دارد كه رییس جمهوری در مقابل ملت، مجلس و رهبر معظم انقلاب مسوول است.

وی افزود: رییس جمهوری وقتی اعلام می كند نامی از من برده نشده است از شما به عنوان رییس مجلس توقع داشتیم اظهارنظر می كردید و این كه سوال های مطرح شده مربوط به رییس جمهوری نیست، خلاف اصل قانون اساسی است.

رییس مجلس نیز اظهار داشت: از نظر قواعد كلی سوال مشكلی ندیدیم و این كه جزو وظایف رییس جمهوری است یا خیر مطلب دیگری است.

**لاریجانی: ما نمی توانیم نسبت به سخنان رییس جمهوری قضاوت كنیم

- رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذكرهای دو تن از نمایندگان گفت: ما بر طبق آیین نامه نمی توانیم نسبت به سخنان رییس جمهوری قضاوت كنیم، شما سوال كردید و ایشان پاسخ داد.

'غلامحسین مسعودی ریحان' نماینده اهر و هریس در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس پس از سخنان رییس جمهوری در تذكری به اصل 123 و 88 قانون اساسی تاكید كرد و گفت: پاسخ رییس جمهوری برای مجلس قانع كننده نبود.

رییس مجلس نیز گفت: بر طبق آیین نامه، ما وظیفه ای نداریم در این زمینه قضاوت كنیم.

مسعودی ریحان ادامه داد: آقای رییس جمهوری قانونی را كه مجلس تصویب می كند، قبول ندارد بر این اساس چه توقعی دارید كه مردم آن را قبول یا اجرا كنند كه لاریجانی باردیگر خطاب به وی گفت: ما وظیفه نداریم و نمی توانیم در این زمینه قضاوت كنیم.

همچنین 'عباسعلی نورا' نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی به ماده 77 و 67 آیین نامه داخلی مجلس اشاره كرد و گفت: ما بر اساس ماده 67 سوگند خورده ایم كه پاسدار ارزش های اسلامی باشیم.

وی با بیان این كه مجلس از حضور رییس جمهوری در مجلس قدردانی می كند، افزود: رییس جمهوری به ما اتهام زد و در پایان صحبتهای خود به ما توهین كرد.

نماینده زابل در مجلس تصریح كرد: آقای احمدی نژاد چطور این مسایل را مطرح می كنند كه لاریجانی در پاسخ به این تذكر گفت كه درست است حرف رییس جمهوری خوب نبود.

نورا همچنین گفت: رییس جمهوری شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و قوه قضاییه را زیر سوال برد.

وی خطاب به لاریجانی گفت: حق بود كه شما در خصوص سخنان رییس جمهوری به او پاسخ می دادید.

این نماینده مجلس ادامه داد: این كه وی می گویند' كمپوت بگیریم و به عیادت جوانفكر برویم' یعنی این كه در كشور هیچ كس عدالت را رعایت نمی كند.

لاریجانی در پاسخ به تذكر نورا گفت: ما مسوول قضاوت نیسیتم شما یك سوال كردید و رییس جمهوری پاسخ داد. ممكن است برخی ایرادها درست باشد ولی ما طبق آیین نامه نمی توانیم در خصوص سخنان رییس جمهوری قضاوت كنیم ولی بحث كمپوت در جایگاه مجلس نبود.

سیام**9121**1478 **1053**9132



:: برچسب‌ها: جغرافیایی برچسب ,
:: بازدید از این مطلب : 379
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش ایرنا،‏ 'علی اكبر جوانفكر' در بدو ورود به لبنان از سوی 'لورا سلیمان' رییس خبرگزاری ملی این كشور و 'غضنفر ركن آبادی' سفیر كشورمان مورد استقبال رسمی قرار گرفت.

وی طی گفت وگو با خبرنگاران رسانه های لبنانی در فرودگاه بیروت، دوكشور ایران و لبنان را نزدیك و برادر خواند و تصریح كرد:'حامل پیام دوستی و مودت و همكاری از جانب رییس جمهوری اسلامی ایران برای مقام های ارشد لبنان هستم'

جوانفكر افزود: دیدارهایی در این سفر پیش بینی شده كه از آنها برای انتقال پیام صلح، دوستی و برادری و همچنین برداشتن گام های جدید به منظور تحكیم مناسبات فی ما بین استفاده خواهیم كرد‏.‏

مدیرعامل ایرنا همچنین درباره توافق نامه همكاری ایرنا با خبرگزاری ملی لبنان - كه در زمان سفر محمود احمدی نژاد به بیروت به امضا رسید- اظهار داشت:'ما از ارتقای روابط خبری با لبنان بویژه در زمینه همكاری های چند رسانه ای بین دو خبرگزاری رسمی ایران و لبنان استقبال می كنیم‏'.

**' نبیه بری':مشاركت گسترده مردم ایران در انتخابات ، برای غرب پیام مهمی داشت‏.

‏'جوانفكر' در اولین دیدار رسمی خود در بیروت، مهمان رییس مجلس لبنان بود.

'‏بری ' در این دیدار ضمن خوشامدگویی به علی اكبر جوانفكر، با اشاره به اینكه برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی پیام مهمی به غرب بود، گفت‏:‏ دنیا متوجه شد كه مردمسالاری چقدر در ایران جا افتاده است چرا كه آنان در غرب مشاركت ‏40‏ در صدی مردم را برای خود موفقیت عنوان می كنند، اما مشاركت مردمی در ایران به بیش از ‏60‏ درصد رسید‏.‏

رییس مجلس لبنان تصریح كرد كه در انتخابات اخیر به مفهوم واقعی كلمه، جمهوری اسلامی پیروز شد‏.‏

'بری' با اشاره به وضعیت مطلوب لبنان گفت: پیروزی بر رژیم صهیونیستی بدون حمایت ایران امكان پذیر نبود.

این مقام لبنانی درباره تحولات جاری در سوریه نیز اظهار داشت: بسیاری از طرح هایی كه كشورهای خارجی در سوریه به دنبال اجرای آن هستند موفق نخواهد شد چرا كه جریان مشخصی در مقابل نظام حاكم سوریه وجود ندارد‏.‏

رییس مجلس لبنان با بیان اینكه بیش از ‏50‏ درصد تحولات اخیر منطقه ناشی از فضاسازی شبكه های ماهواره ای و رسانه هاست، بر انتقال پیام جهان اسلام به غرب از طریق ایجاد شبكه رسانه ای به زبان انگلیسی تاكید نمود.

در ادامه این دیدار ، جوانفكر، ضمن ابلاغ سلام گرم دكتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری كشورمان به 'نبیه بری'، نگاه رییس مجلس لبنان به انتخابات اخیر ایران را نگاه عالمانه ارزیابی كرد و افزود‏:‏ این انتخابات نشان داد مردم ایران گوش به فرمان رهبرشان هستند‏.‏

وی با اشاره به اینكه دشمنان همیشه در مورد ایران اشتباه كرده اند، افزود‏:‏ آنها گمان می كردند با تحریم و تهدید مردم ما ترسیده و در انتخابات شركت نمی كنند ولی تجربه نشان داد كه ایرانیان هرگاه احساس تهدید كنند با وحدت بیشتر و با شجاعت در دفاع از آرمانها و كیان كشور وارد صحنه مقابله با دشمن می شوند‏.‏

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری گفت‏:‏ همان طور كه مقام معظم رهبری فرمودند ما در یك پیچ مهم و حساس تاریخ قرار داریم و كشورهایی مانند ایران و لبنان در خط مقدم مبارزه با رژیم نژاد پرست صهیونیستی هستند و در این شرایط بحرانی ، كشورهایی بهتر نقش خود را بهتر ایفا می كنند كه رهبرانی فهیم دارند‏.‏

جوانفكر ادامه داد‏: سفر من به لبنان تاكیدی براین است كه دو ملت ایران و لبنان سرنوشت مشتركی داشته و همانند گذشته در كنار هم در پی اهداف مشتركی هستند‏.‏

مدیر عامل ایرنا گفت‏:‏ ما در حال گسترش دفاتر این سازمان در دنیا هستیم و در همین راستا به تازگی در بیروت نیز دفتر خود را گسترش داده ایم‏.‏

جوانفكر در پایان این دیدار در جمع خبرنگاران تاكید كرد‏:‏ ملت ایران در انتخابات ‏12‏ اسفند بر خلاف تصور دشمنان كه دچار اشتباه محاسباتی شدند، انتخابی هوشمندانه و دقیق انجام داده و انشاء الله منافع ملت ایران در سایه این انتخابات تامین خواهد شد‏.‏

وی تصریح كرد: مردمسالاری در ایران به معنای واقعی آن وجود دارد و با وجود رقابت های سیاسی در كشور،همه جناح ها در اصول مشترك هستند ولی دشمنان نمی توانند این موضوع را درك كنند‏.‏

**وزیر خارجه لبنان:'امروز نمی توان منطقه را بدون ایران و سیاست ایرانی تصور كرد'‏.‏

دیدار دوم جوانفكر با وزیر خارجه لبنان انجام شد.

'عدنان منصور' دراین دیدار ، ضمن تاكید بر اینكه مواضع ایران به ما قوت قلب داده و توازن قوا را در خاورمیانه برقرار كرده است، تصریح نمود: امروز نمی توان منطقه را بدون ایران و سیاست ایرانی تصور كرد‏.‏

وی در این دیدار گفت‏:‏ ما مناسبات برادرانه ای با ایران داریم و از روزی كه انقلاب ایران پیروز شد،این كشور جایگاه واقعی خود را در منطقه پیدا كرد و توانست تاثیر مثبتی بر كشورهای عربی بگذارد‏.‏

وزیر خارجه لبنان، مشتركات بین ایران و لبنان را زیاد دانست و گفت‏: ‏ما در عین حال با خطرات مشتركی رو به رو هستیم و دشمن صهیونیستی تهدیدی برای كل منطقه است و موضع ایران علیه آن نیز موضع پیشدستی است‏.‏

'منصور' با اشاره به اینكه مشتركات بین ایران و كشورهای محور مقاومت باعث شده است غرب سیاست خود را برای ایجاد توطئه در فلسطین و سوریه متمركز كند، گفت‏:‏ آنها از این طریق، آسیب زدن به ایران را به عنوان هدف نهایی خود دنبال می كنند‏.‏

وی با اشاره به منسجم عمل كردن ایران و سایر كشورهایی كه در محور مقاومت قراردارند علیه تحولات و توطئه های اخیر، گفت‏:‏ آنچه در سوریه می گذرد تحولی بزرگ است و اهمیت حضور ایران در كنار سوریه اینجاست كه خود را نشان می دهد‏.‏

وزیر خارجه لبنان تصریح كرد‏:‏ دشمن می خواهد حلقه ایران، عراق، لبنان و فلسطین و پل ارتباطی بین آنها را بشكند لذا باید در مقابل این توطئه ایستاد‏.‏

وی با تاكید بر اینكه ایران امروز در نظر غرب بزرگترین و قوی ترین قدرت اقتصادی و نظامی در منطقه است، تصریح كرد‏:‏ توطئه در كشورهای منطقه از جمله سوریه، فلسطین و لبنان برای ضربه زدن به ایران است‏.‏

جوانفكر نیز در ادامه این دیدار گفت‏:‏ ایران و لبنان دو كشور مهم در خط مقدم مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی هستند و هم فكری و رایزنی بین دو كشور از اهمیت بالایی برخوردار است‏.‏

وی با اشاره به اینكه حامل سلام گرم رییس جمهور ایران به ملت و دولت لبنان است، اظهار داشت‏:‏ دو كشور باید با توجه به شرایط حساس منطقه با همكاری مشترك منافع خود را تامین كنند تا از آسیب هایی كه دشمن طراحی كرده است مصون بمانند كه این امر هوشمندی خاصی را می طلبد‏.‏

مشاورمطبوعاتی رییس جمهوری با اشاره به اینكه در مقابل ما جبهه ای از دشمنان قرار دارد كه در دو زمینه اقتصادی و نظامی علیه ما توطئه می كند، گفت‏:‏ ما باید با هوشیاری و همكاری مشترك با توطئه ها مقابله كنیم‏.‏

وی با اشاره به افتتاح ‏700‏ پروژه مهم اقتصادی در پایان سال ‏1390‏ در ایران، گفت‏:‏ در خلال سال های اخیر ما به موفقیت های بزرگی دست یافتیم و از امر تهدید و تحریم كه دشمنان از طریق آن می خواستند ما را تحت فشار قرار داده و تضعیف كنند به عنوان نقطه قوت خود استفاده كردیم‏.‏

جوانفكر با اشاره به هدیه دادن دستاوردهای علمی كشورمان توسط رییس جمهوری در سفرهای مختلف خود، گفت‏:‏ كشورهای غربی نسبت به دستاوردهای علمی خود انحصار طلبی می كنند، اما ما دستاوردهای علمی خود را متعلق به همه بشریت بویژه كشورهای اسلامی می دانیم‏.‏

** كمیته ای مشترك برای گسترش همكاری رسانه ای ایران و لبنان

طی دیدار مدیر عامل ایرنا با 'ولید داعوق' وزیر اطلاع رسانی لبنان مقرر شد كمیته ای مشترك برای گسترش همكاری های رسانه ای و تبادل هیات های خبری بین دو كشور تشكیل شود.

'داعوق 'در این دیدار با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی ایران همكاری های مفید و مثبتی با لبنان دارد، گفت: در سال میلادی جاری تاكنون دیدارهای رسانه ای و فرهنگی خوبی با مقامات ایرانی داشته ایم.

وی ایران را كشور دوست و برادر لبنان خواند و گفت: ما گسترش همكاری های رسانه ای با ایران بویژه با خبرگزاری جمهوری اسلامی را خواستار هستیم.

وزیر اطلاع رسانی لبنان ابراز امیدواری كرد كه هیات های رسانه ای لبنانی بتوانند از ایران بازدید كرده و با پیشرفت ها و قدرت جمهوری اسلامی ایران بصورت ملموس تری آشنا شوند.

علی اكبر جوانفكر نیز هدف خود از این سفر را ابلاغ سلام گرم رییس جمهور كشورمان به ملت و مقامات دولت لبنان و همچنین توسعه فعالیت های خبرگزاری جمهوری اسلامی در بیروت عنوان كرد .

مدیر عامل ایرنا با اشاره به اینكه وزن سیاسی رسانه های لبنان در منطقه قابل توجه است، گفت: آماده گسترش همكاری های خود با خبرگزاری ملی و سایر بخش های مطبوعاتی و رسانه ای لبنان هستیم.

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری خاطر نشان كرد: منافع و مصالح مشترك میان دو كشور ایران و لبنان زیاد است و از همین رو همكاری های ما نیز باید بیشتر از گذشته باشد.

**رییس جمهوری لبنان: تاكید بر همكاری همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران

'میشل سلیمان' در دیدار با مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری و رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی، بر همكاری همه جانبه با كشورمان تاكید كرد.

وی همچنین با اشاره به تحولات سوریه، گفت: موضوع بحران اخیر سوریه در مذاكرات بین من و دكتر 'محمود احمدی نژاد' در نیویورك مطرح شد و هر دو موافق این نكته بودیم كه باید گفت و گوها برای حل بحران سوریه گسترش یابد.

وی با تاكید بر اینكه رایزنی دو جانبه خود با ایران برای حل بحران سوریه را ادامه خواهیم داد، افزود: ما می خواهیم به عنوان حلقه واسط بین سوریه و جهان عرب نقش خود را ایفا كنیم و طرفین این مساله را به یكدیگر نزدیك كنیم.

'جوانفكر' نیز در این دیدار تاكید كرد: شرایط حساس منطقه، همفكری و تبادل نظر بیشتر را میان دو كشور می طلبد.

وی افزود: ما در شرایط كنونی در حال عبور از یك پیچ مهم تاریخی هستیم و از این رو ضرورت دارد ایران و لبنان به عنوان كشورهای خط مقدم مقابله با رژیم صهیونیستی تعامل و رایزنی بیشتری با هم داشته باشند.

**نخست وزیر لبنان:استحكام بیشتر در روابط تهران و بیروت

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری اسلامی ایران عصر سه شنبه با با 'نجیب میقاتی' نخست وزیر لبنان دیدار و درخصوص آخرین تحولات منطقه به گفت و گو و رایزنی پرداخت.

نخست وزیر لبنان در این دیدار، روابط دو كشور را دارای سابقه تاریخی و قوی دانست و گفت:انشاء الله در آینده نیز استحكام بیشتر روابط بین دو كشور را شاهد خواهیم بود.

میقاتی از خرید برق از ایران استقبال كرد وگفت: هیأت دولت لبنان با این امر موافق است و هیچ مشكلی برای انتقال برق ایران به لبنان وجود ندارد.

جوانفكر نیز گفت: شرایط خاص منطقه می طلبد كه رایزنی ها بین دوكشور درسطوح بالا وجود داشته باشد.

وی افزود: ایران و لبنان دو كشور متقدم در مبارزه با رژیم صهیونیستی هستند و رایزنی بین دو كشور برای ما قابل اهمیت است.

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری افزود: آقای 'محمد رضا رحیمی' معاون اول رییس جمهور، به عنوان رییس كمیته مشترك دو كشور اردیبهشت ماه سال آینده برای گسترش سطح بیشتر روابط به لبنان سفر خواهد كرد.

**بازدید جوانفكر از شبكه تلویزیونی 'المنار' لبنان

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی پیش از دیدار با مقام های ارشد لبنان ،از شبكه تلویزیونی 'المنار' این بازدید كرد.

حوانفكر در دیدار با 'عبدالله قصیر' مدیر شبكه المنار در خصوص چارچوب همكاری های مشترك گفت وگو كرد.

در این دیدار 'جوانفكر ' خواستار همكاری دو جانبه شد و گفت ایرنا هم اكنون 27 دفتر خارجی در كشورهای مختلف جهان دارد و قرار است دفاتر خارجی خود را افزایش دهد.

وی با اشاره به اینكه خبرگزاری جمهوری اسلامی به منظور گسترش فعالیت های بین المللی خود در حال برنامه ریزی است، ادامه داد: در كشورهای مختلف، دفاتر خبری ایرنا می توانند با خبرنگاران المنار همكاری خوبی داشته باشند و از نمایندگان دو طرف به عنوان نمایندگان خبری خود استفاده كرده و در سایه این همكاری ها به خوبی می توان خلاهای اطلاع رسانی یكدیگر را پر كرد.

وی همچنین با اشاره به فعالیت بخش ایرنا تصویری در خبرگزاری جمهوری اسلامی و به تبع آن تولید خبرهای تصویری در این خبرگزاری، خاطر نشان كرد: ایرنا از همكاری در حوزه چند رسانه ای استقبال می كند.

1832



:: برچسب‌ها: زن ,
:: بازدید از این مطلب : 355
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش روز سه شنبه ایرنا ، اراوغلو كه به دعوت عبدالله گل به آنكارا سفر كرده است ، در این دیدار آخرین دستاوردهای گفت وگوهایش با رهبر بخش یونانی نشین قبرس را تشریح كرد.

رهبر بخش ترك نشین قبرس همچنین امروز با ' احمد داوداوغلو ' وزیر امور خارجه تركیه دیدار و گفت وگو كرد.

رسانه های خبری تركیه به نقل از منابع دیپلماتیك نوشتند : در دیدار رهبر بخش ترك نشین قبرس با مقامات تركیه ای ، در خصوص نقشه راه آنكارا در خصوص این مذاكرات نیز بحث وتبادل نظر شده است.

بخش یونانی نشین قبرس از اول جولای سال جاری میلادی ریاست اتحادیه اروپا را برعهده خواهد گرفت و تركیه تهدید كرده بود كه در صورتی كه مذاكرات دو بخش ترك و یونانی نشین قبرس تا آن زمان به نتیجه نرسد، مذاكرات خود را در مدت ریاست قبرس با اتحادیه اروپا متوقف خواهد كرد.

مقامات دو بخش ترك و یونانی نشین قبرس برای وحدت این جزیره سه سال است كه زیر نظر سازمان ملل متحد در حال مذاكره هستند و تاكنون این گفت وگوها نتتیجه ای نداشته است.

خاورم ** 230



:: برچسب‌ها: اروپا ,
:: بازدید از این مطلب : 432
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril
ربه‌کا بروکس، مدیرعامل پیشین نیوز اینترنشنال

خانم بروکس، سردبیر سابق نیوز آو د ورلد و سان در خانه‌اش در آکسفوردشایر بازداشت شده است

ربه‌کا بروکس، مدیرعامل سابق موسسه رسانه ای نیوز اینترنشنال در جریان تحقیقات پلیس بریتانیا در باره ماجرای شنود تلفنی بازداشت شده است.

پلیس همچنین پنج نفر دیگر از جمله شوهر خانم بروکس را بازداشت کرده است.

بازداشت‌های جدید در مناطق آکسفوردشایر، لندن، همشایر و هرتفوردشایر صورت گرفته است.

روپرت مرداک، مالک شرکت رسانه‌ای "نیوز کورپوریشن" طی ماه های اخیر به دلیل رسوایی شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا تحت فشار فزاینده‌ای قرار داشته‌ است.

در ارتباط با بازداشت های اخیر، منابع پلیس تائید کرده اند که "یک زن و پنج مرد به ظن توطئه برای جلوگیری از اجرای عدالت" بازداشت شده اند.

خانم بروکس، سردبیر سابق هفته نامه "نیوز آو د ورلد" و روزنامه "سان" در خانه‌اش در آکسفوردشایر بازداشت شده است. او و همسرش در پاسگاه های جداگانه ای پلیس در بازداشت به سر می برند.

پلیس هم اینک در حال بازجویی از بازداشت شدگان است.

خانم بروکس ژوئیه سال پیش به ظن توطئه برای شنود مکالمات و همینطور اتهام ارتشاء بازداشت اما با سپردن وثیقه آزاد شد.

برخی از خبرنگاران روزنامه های تحت مدیریت آقای مرداک متهم شده اند که به پلیس در ازای دریافت اطلاعات، پول پرداخت کرده اند.

سایر افراد برای بار اول است که در چارچوب تحقیقات پلیس بازداشت می شوند.

در پرونده شنود غیر قانونی تا کنون ۴۴ نفر بازداشت شده اند.

هفته نامه نیوز آو د ورلد ژوئیه سال پیش، پس از یکصد و شصت و هشت سال انتشار، درپی رسوایی شنود غیرقانونی تلفنی به انتشار خود پایان داد.

براساس محتوای پرونده اتهامی علیه برخی کارمندان نیوز کورپوریشن، افراد مختلفی قربانی شنود تلفنی بوده اند.

گفته می شود که تلفن هزاران نفر، از جمله اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا، چهره های مشهور دنیای هنر و ورزش، خانواده های سربازان کشته شده در جنگ افغانستان و قربانیان جرایمی مانند قتل در این ماجرا هدف شنود قرار گرفته است.



:: برچسب‌ها: لا , کلیسا ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1390 | نظرات ()