نوشته شده توسط : zwembril

روز یکشنبه بیست و هشتم اسفندماه سال ۱۳۹۰ ایرانیان مقیم لس‌آنجلس با نمایش فیلم، تجلیل از آنها که برای فرهنگ ایران تلاش کرده‌اند و نیز با رقص و آواز به استقبال نوروز ۱۳۹۱ رفتند.

برای چهارمین سال متوالی، بنیاد فرهنگ در جنوب کالیفرنیا، مراسم نوروز برگزار کرد. مراسم امسال با همکاری موزه هنرهای لس‌آنجلس انجام شد.

موزه هنرهای لس‌آنجلس ساختمانی با معماری مدرن است که سالن‌های متعدد و یک باغ دارد و باغچه کوچکی که در جلوی در ورودی است.

جشن نوروز از همان باغچه جلوی در شروع شده بود. جایی که میزهایی برای بچه‌ها گذاشته بودند تا صورتهایشان را رنگ‌آمیزی کنند و به شکل پروانه و مرد عنکبوتی و موش و خرگوش در بیایند.

شاید برای پدر و مادرهایی که آمده بودند تا چند دقیقه‌ای فیلم تماشا کنند یا موسیقی بشنوند، بهترین راه برای همراه کردن فرزندان کوچکتر همین بود که صورتهایشان را بدهند دست چهره‌پردازان.

'شهر من پیتزا'

درست کنار میزهای تبدیل بچه ها به موجودات کارتونی، سالن نمایش فیلم قرار داشت. در این سالن می‌شد شش فیلمی را که به مرحله نهایی بخش فیلم رسیده بودند، تماشا کرد.

اگر خوانندگان این گزارش دوست دارند که بدانند آن شش فیلم چه بودند، می‌توانند به بخش فیلم جشنواره بروند و خود فیلم ها را به صورت آنلاین تماشا کنند.

در بخش فیلم، امسال جایزه اول را به فیلمی از "علا محسنی" دادند. فیلم او "شهر من پیتزا" نام دارد.

فیلم درباره نظر شهروندان تهرانی درباره پیتزا است؛ در برابر غذاهای ایرانی نظیر آبگوشت و کله‌پاچه. تضاد بین محیط پیتزافروشی و مثلا کله‌پاچه فروشی یا تضاد بین زیبایی و قیافه غذا و از آن جالب‌تر اظهارنظرهای مردم درباره هر کدام از این غذاها، موقعیت‌های خنده‌دار و مفرحی در این فیلم ساخته بود که مخاطبان را ناگزیر می‌کرد بخندند.

علا محسنی، کارگردان این فیلم می‌گوید که از قصد می‌خواسته فیلمی مفرح و طنز بسازد و البته به این نکته هم بپردازد که چرا تهران این همه پیتزافروشی دارد.

آقای محسنی می‌گوید که چقدر خود و فرزندش از دوستداران پیتزا هستند و چطور او از همین جا متوجه شده که تنوع پیتزا در شهر تهران زیاد است. بعد آن را با شهرهای دیگر دنیا مقایسه کرده و دیده که تهران در زمینه پیتزا، شهری منحصر به فرد است و البته در این میان این غذای ایتالیایی مخالفان سرسختی هم دارد.

این فیلم پیش از این، در شهرهای مختلف دنیا و جشنواره‌هایی دیگر به نمایش در آمده و جایزه هم گرفته است.

در این فیلم همچنین گفته شد که پیتزای قرمه‌سبزی هم وجود دارد و حتی جایزه گرفته است. اما این آخرین اشاره به قرمه‌سبزی نبود.

فرهنگ و قرمه‌سبزی

با پایان گرفتن بخش فیلم و اعطای جوایز به فیلم‌های اول تا سوم جشنواره، به تعداد سوپرمن‌ها و خرگوش‌ها و جادوگران کوچک افزوده شده و آنها مشغول ترساندن همدیگر یا دلربایی از هم در حیاط موزه بودند.

اما در ساختمانی دیگر از موزه، مراسم دیگری در حال آغاز بود که برای ایرانیان قدیمی‌تر، جذاب‌تر و البته ایرانی‌تر بود.

مراسم با کمی تاخیر آغاز شد و برگزارکنندگان سعی داشتند از کسانی که جایی برای دوستان غایبشان گرفته‌اند، خواهش کنند تا جای خالی را به منتظران به ورود به سالن بدهند.

با وجود آغاز مراسم، زنگ تلفن‌ها هنوز شنیده می‌شد، تذکرهای مسولان سالن هم راه به جایی نمی‌برد و گفتگوهای تلفنی کم و بیش در جریان بود.

شاید سومین نکته که این مراسم را ایرانی کرد، اشاره به قرمه‌سبزی، غذای محبوب ایرانیان، بود. این کار را فرهاد محیط در سخنرانی خود انجام داد.

آقای محیط و اعضای دیگر هیات امنای بنیاد فرهنگ، در سخنرانی‌های کوتاه خود سعی داشتند تا درباره این بنیاد بگویند و اینکه چرا برای بنیاد کار می‌کنند.

اعضای بنیاد فرهنگ که بنیاد خود را سازمانی غیرسیاسی، غیرمذهبی و غیرانتفاعی می‌شمارند، می‌خواهند که کار اطلاع‌رسانی در زمینه فرهنگ ایرانی را به عهده بگیرند. برای همین است که به طنز، صحبت از قرمه‌سبزی در میان نشانه‌های فرهنگی ایران به میان آمد.

بیتا میلانیان، مدیر اجرایی بنیاد فرهنگ می‌گوید که این بنیاد تلاش می‌کند فرهنگ ایران را به غیرایرانیان معرفی کند و همچنین برای ایرانیانی که در آمریکا هستند، رویدادهای فرهنگی ترتیب دهد.

او می‌گوید که از جمله برنامه‌های آنها این بوده است که کمک کرده‌اند در دانشگاه ساترن کالیفرنیا، زبان فارسی تدریس شود و می‌خواهند که در این دانشگاه، رشته ایران‌شناسی را هم دایر کنند.

خانم میلانیان همچنین می‌گوید که بنیاد فرهنگ سعی می‌کند در تمام برنامه‌های خود از کمک‌های نهادهای علمی مانند موزه‌ها و دانشگاه‌ها کمک بگیرد.

او می‌گوید کارهایی که بنیاد فرهنگ انجام می‌دهد، معمولا کاری است که سفارتخانه‌های کشورها، برای معرفی فرهنگ کشورشان انجام می‌دهند اما در غیاب سفارت ایران در آمریکا، این کار را سازمان‌های غیر دولتی انجام می‌دهند که بودجه‌شان را اشخاص علاقه‌مند می‌پردازند.

سه تا یک عمر دستاورد فرهنگی

بعد از سخنرانی‌های کوتاهی که انجام شد، بنیاد فرهنگ به سه نفر از کسانی که به انتخاب آنها یک عمر را برای فرهنگ ایرانیان گذاشتند، لوح تقدیر داد.

در میان این سه نفر یکی زنده و دونفر دیگر، از درگذشتگان بودند که در سال ۱۳۹۰ از دنیا رفته بودند.

عباس میلانی، محقق و استاد دانشگاه، نفر اول در میان تقدیرشدگان بود.

آقای میلانی سخنرانی کوتاهی برای حاضران کرد و گفت که همه ایرانیان باید سفیران فرهنگی کشورشان باشند. بعد از مراسم، او توضیح بیشتری درباره این نظرش داد: "ما چون دولتی داریم که حاضر نیست از کلیت فرهنگ ما دفاع کند آن وقت وظیفه تک‌تک ما ایرانیان است که این وظیفه‌ای را که دولت باید انجام می داد، ما انجام دهیم."

او از سوی دیگر تاکید می‌کند که ایرانیان در معرفی فرهنگ و تاریخشان باید نگاهی نقاد داشته باشند تا از یک "ناسیونالیسم افراطی" بر حذر باشند و فکر نکنند که "هنر نزد ایرانیان است و بس".

این نوع نگاه افراطی به مقوله ایران و ایرانی به عقیده آقای میلانی، به اندازه کسانی که فرهنگ ایران را به دو دوره بعد و قبل از اسلام تقسیم می‌کنند و به یکی از این دو دوره اهمیت بیشتری می‌دهند، می‌تواند مخرب باشد.

اما دو نفری که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند و از تازه‌درگذشتگان هستند، یکی دکتر حسین ضیایی بود و دیگری استاد ایرج افشار.

دکتر ضیایی استاد دانشگاه لس‌آنجلس و رییس گروه ایران‌شناسی این دانشگاه بود. او در رشته‌های ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی درس می‌داد.

آقای ضیایی که فارغ‌التحصیل از دانشگاه هاروارد آمریکا بود، مدتی در دانشگاه تهران و صنعتی شریف هم درس داده بود.

همسر آقای ضیایی که برای گرفتن لوح تقدیر به روی صحنه رفت، گفت که اگر همسرش زنده بود حتما از دانشجویانش هم تشکر می‌کرد که او را تشویق به تحقیق و نگارش بیشتر می‌کردند.

دیگر ایرانی درگذشته که در این مراسم از او تقدیر شد، ایرج افشار بود. آقای افشار نه تنها نویسنده کتاب‌های بسیاری درباره ایران است بلکه بسیاری از ایران‌شناسان کنونی هم تحت‌تاثیر او بوده‌اند.

تورج دریایی، استاد دانشگاه کالیفرنیا، وقتی که برای صحبت درباره آقای افشار روی صحنه رفت، از حسین ضیایی به عنوان معلم خود و از ایرج افشار به عنوان راهنمای خود نام برد.

لوح تقدیر آقای افشار را فرزند او از سوی خانواده‌اش دریافت کرد.

موسیقی ایرانی با طعم خارجی

بعد مراسم، در همان سالن، اجرای موسیقی آغاز شد. موسیقی ایرانی با رقص‌های مدرن و اجراهایی ترکیب‌شده از رقص‌های محلی و اقوام مختلف ایرانی. به همه اینها اضافه کنید پخش تصاویر متحرک که روی پرده انجام می‌شد و ترکیبی بدیع روی صحنه می‌ساخت.

یکی از اجراهای انجام شده در این بخش، اجرایی همراه با بیان داستان بود که داستان به زبان انگلیسی روایت می‌شد اما موسیقی همچنان موسیقی ایرانی بود. این ترکیب شاید خیلی شبیه به آمریکاییان ایرانی‌تباری باشد که بعد از مهاجرت به آمریکا، حالا فرهنگشان دو بخش دارد؛ بخشی ایرانی و بخشی آمریکایی.

بعد از این مراسم هم در حیاط موزه و فضای باز، کنسرت کامیار برگزار شد. خواننده ایرانی که به سبک آر اند بی، آواز می‌خواند و اجرایش پر از بالا و پایین پریدن‌هایی است که همه را به وجد می‌آورد. زبان کارها هم چیزی بود میان انگلیسی و فارسی.



:: برچسب‌ها: گل , نیویورک , هنر ,
:: بازدید از این مطلب : 389
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

عکس و تترهای صفحه نخست ماندگار

روزنامه‌های چاپ کابل در آخرین روز سال ۱۳۹۰ خورشیدی، بیشتر به بررسی تحولات افغانستان در سال گذشته و پیش‌بینی اوضاع این کشور در سال ۱۳۹۱ پرداخته و ابراز امیدواری کرده‌اند که این سال، سال خوبی باشد.

روزنامه افغانستان نوشته است که سال ۱۳۹۰ خورشیدی در افغانستان با آشوب و جنجال‌های فراوان و ترور رهبران جهادی همراه بود. نویسنده افزوده است که هرچند در این سال با ورود آمریکا به روند صلح با طالبان، این برنامه وارد مرحله تازه‌ای شد، اما در نهایت طالبان گفتگوها را به حالت تعلیق درآوردند.

این روزنامه جنجال‌ها میان مجلس و حکومت افغانستان را از رویدادهای مهم سال گذشته دانسته و نوشته است که این جنجال‌ها با رد طرح بودجه ۱۳۹۱ از سوی مجلس نمایندگان به دلیل عدم توازن و ناعادلانه بودن آن، در آخرین روزهای این سال ادامه یافت.

به نظر نویسنده، عدم رعایت توازن میان مناطق مختلف کشور در بودجه، گذشته تاریخی دارد و "این امر از حکومت‌های گذشته به صورت یک امر پذیرفته شده، به میراث مانده است". روزنامه افغانستان افزوده است: در حالی که دولت باید مبارزه با تبعیض را در دستور کار خود قرار دهد، خود در طرح بودجه برخورد "ناعادلانه" دارد.

هشت صبح نوشته است که جنجال‌های سال گذشته میان مجلس و حکومت با تایید صلاحیت ۹ عضو کابینه از جانب مجلس، تقریبا پایان یافت و این مساله باعث شد که دولت به فکر افراد مورد نظر خود در دادگاه عالی و دادستانی کل کشور بیفتد.

به نظر این روزنامه، سال ۱۳۹۰ با "اشتباه‌های" سربازان خارجی در افغانستان همراه بود و از جمله سوزاندن نسخه‌های قرآن در بگرام و کشتار ۱۶ غیرنظامی در قندهار باعث تحریک مردم علیه غربی‌‎ها شد و آقای کرزی موضوع خروج زودهنگام نیروهای خارجی را مطرح کرد.

هشت صبح معتقد است که هر چند روابط حکومت افغانستان در این سال با متحدان غربی آن گرم بود و چند پیمان استراتژیک میان افغانستان و چند کشور غربی امضا شد، اما گفتگوها بر سر پیمان استراتژیک با آمریکا به دلیل پافشاری افغانستان بر توقف عملیات شبانه نیروهای خارجی، امضا نشده است.

این روزنامه در ادامه تاکید کرده است که "انتظار اساسی این است که حکومت در راستای حکومت‌داری بهتر، قانون‌مداری و خدمات‌رسانی بهتر، گام بردارد و با استفاده از فرصت‌های پیش‌آمده، حمایت جامعه جهانی را در قالب سند‌های همکاری و پیمان‌های استراتژیک به همراه داشته باشد."

اما بر اساس پیشبینی ماندگار، سال آینده با چالش‌های زیادی همراه خواهد بود و عمده‌ترین آنها "بحران امنیتی" است. به نظر نویسنده، "برنامه خرج نیروهای آمریکایی در ۲۰۱۴ و تاکید آقای کرزی بر خروج آنها در ۲۰۱۳ حکایت از آن دارد که طالبان و پاکستان حمله‌هایشان را بیشتر می‌کنند و خشونت‌های بیشتری به‌راه خواهند انداخت."

کارتون روزنامه افغانستان

به نظر این روزنامه، "چالش دیگر بحران اقتصادی ا‌ست که به نظر می‌رسد در سال آینده به اوج خود برسد؛ زیرا سال ۱۳۹۰ و پیش‌تر از آن، میلیاردها دلار از کمک‌های جامعه جهانی و عواید مملکت به بیرون از کشور برده شد و نیز نبود امنیت سبب کندی در سرمایه‌گذاری‌ها شد و کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان رو به کاهش بوده است."

ماندگار اما در ادامه افزوده است که "به‌رغم این‌همه ناامیدی و چشم‌اندازهای تاریک، اگر در سال پیش رو با تجربه از سال‌های گذشته، به اصلاحِ سیاست‌ها و اجرای برنامه‌هایِ درست پرداخته شود و صادقانه برای جبران مافات تلاش شود، می‌توانیم به دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای در تمام عرصه‌ها در کشور نایل آییم."

روزنامه دولتی انیس، اصلاح و هیواد، که معمولا مطالب آن به رنگ‌های سیاه و سفید چاپ می‌شود، تیترهای صفحات بیرونی شماره‌های امروز خود را به نشانه فرارسیدن نوروز به رنگ سبز چاپ کرده و از جمله انیس در سرمقاله خود، سال آینده خورشیدی را برای افغانستان "سال امیدها" خوانده است.

این روزنامه سال ۱۳۹۰ را سالی "با دستاوردها و چالش‌ها" خوانده و نوشته است که مردم از "جنگ تحمیلی" خسته شده و حالا با راه‌اندازی برنامه مصالحه دولت با شورشیان، چشم به راه پایان مخاصمت‌ها و تحکیم صلح سراسری در کشور هستند.

انیس ابراز خوش‌بینی کرده است که افغان‌ها با برادری و عقلانیت و روحیه همدیگرپذیری، در سال نو دل‌های خود را از کینه، نفاق و دشمنی پاک کنند، در فکر تفاهم شوند و بر مشکلات فایق آیند. این روزنامه ابراز امیدواری کرده است که سال آینده خورشیدی سال پایان جنگ در افغانستان باشد.

روزنامه اراده در سرمقاله خود با عنوان "سال جدید و آرزوهای قدیمی" با ذکر این که با روی کار آمدن "رژیم جدید در افغانستان آرزوهای جدیدی در دل‌های ما جوانه زد"، پرسیده است که "اینک بعد از یازده سال چه تغییری در خواست‌های ما ایجاد شده است؟ آیا تا حال به یکی از آن خواست‌ها رسیده‌ایم؟"

به نظر نویسنده، بیشتر آرزوهای مردم افغانستان در یازده سال گذشته برآورده نشده است. اراده معتقد است که در افغانستان مردم به "نان" می‌اندیشند و کمتر به چگونه زیستن. نویسنده افزوده است که تا زمانی که شکم انسان سیر نباشد، دشوار است که آرزوهای بزرگ در ذهن او پرورده شود.

روزنامه در ادامه تاکید کرده است که با آغاز سال نو، دولت افغانستان تکانی به خود بدهد، به وضعیت کشور نگاه کند و به آینده کشور بیندیشد. به نوشته اراده، همانگونه که طبیعت تغییر و تحول می‌کند، دولت افغانستان هم در خود تغییر بیاورد.

اما آرمان ملی نوشته است که "ما همچنان درگیر جنگ هستیم و دشمن بیشتر از سال‌های گذشته بی‌رحم شده، فساد و مواد مخدر گلوی مردم بی‌دفاع افغانستان را می‌فشارد". نویسنده پرسیده است که "در سایه نظام آلوده به فساد، که حلقات مافیایی در آن خانه کرده،" می‌شود آرزوی پایان بی‌سر و مانی در زندگی مردم را داشت.

سرمقاله‌نویس آرمان ملی افزوده است که هر چند مردم با آغاز سال نو امیدوارند که این سال، سال پایان بدبختی مردم افغانستان باشد، اما با حکومت آقای کرزی، مردم "روز خوش نخواهند دید". به نظر نویسنده، دولت برای رسیدن طالبان به قدرت "زمینه‌سازی می‌کند".

روزنامه خدمتگار با اشاره به خبر بازداشت چند گروه متهم به بمبگذاری و حملات انتحاری در روز نوروز در شهرهای افغانستان، نوشته است که طالبان تلاش دارند که نوروز را "سیاسی کنند". این در حالی است که به نظر نویسنده، نوروز در سراسر افغانستان جشن گرفته می‌شود.

خدمتگار همچنین نوشته است: طالبان گفته‌اند که نوروز مربوط به آئین زرتشتی و "حرام" است. در حالی که به باور این روزنامه، جشن نوروز پیش از آیین زرتشت وجود داشته، پس از آن در میان مرسوم بوده است و حالا هم در افغانستان وجود دارد.

سرمقاله‌نویس خدمتگار افزوده است که در زمان جهاد، مجاهدین نسبت به جشن نوروز واکنش منفی نشان ندادند، اما پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در افغانستان در دهه هفتاد خورشیدی، مخالفت با نوروز به وسیله "ملاهای مدارس پاکستانی" مطرح شد.

روزنامه در ادامه نوشته است که مشکل طالبان تنها با نوروز نیست، بلکه آنها با آثار تاریخی افغانستان هم مخالفت دارند، در حالی که برای این مخالفت و "تعصب" خود دلایل صریحی ندارند و توجیهاتی هم که ارائه کرده‌اند، بیشتر "ناروا و ساختگی" است.



:: برچسب‌ها: خانواده ,
:: بازدید از این مطلب : 326
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

پلیس فرانسه در حال تحقیقات برای شناسایی فرد مهاجم است

مقامات پلیس فرانسه اعلام کرده‌اند که یک مرد مسلح با تیراندازی در مقابل یک مدرسه یهودیان در شهر تولوز در جنوب غرب فرانسه، دست‌کم چهار نفر، از جمله سه کودک را کشته است. این اقدام با واکنش‌ تند رهبران‌ اسرائیل و سازمان‌ها‌ی‌یهودی در سراسر جهان روبرو شده است.

این حمله صبح روز دوشنبه ۱۹ مارس (۲۹ اسفند)، در مقابل مدرسه‌ای در شمال شرق شهر تولوز رخ داد و در جریان آن، یک پسر نوجوان نیز به شدت زخمی شد.

نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه که به تولوز رفته، این حمله را فاجعه‌ای هولناک خوانده است.

او که به همراه وزیر آموزش و پرورش و وزیر کشور فرانسه، به تولوز رفته است، گفت که این حمله نه فقط به یک شهر که به کل فرانسه انجام شده است.

پلیس فرانسه در حال تحقیقات برای شناسایی فرد مهاجم است.

شاهدان عینی گفته‌اند که مرد مهاجم با یک موتور سیاه‌رنگ از محل حمله گریخته است.

مسئولان پلیس گفته‌اند که شباهت‌هایی بین این حمله با قتل سه سربازی که در دو حادثه جداگانه در همان منطقه در فرانسه کشته شدند، وجود دارد.

هر سه این سربازها که آفریقایی‌الاصل بودند، از سوی مردی موتورسوار هدف قرار گرفته و کشته شده‌اند.

یک هفته پیش، یک سرباز چترباز ۳۰ ساله در منطقه‌ای مسکونی در تولوز فرانسه به قتل رسید و روز پنجشنبه گذشته نیز در شهر مونتوبان در حدود ۴۶ کیلومتری تولوز، سه نفر زمانی که در حال کار با یک دستگاه خودپرداز بودند، هدف تیراندازی قرار گرفتند که دو نفر از آنها کشته شدند و نفر سوم زخمی شد.

دو قربانی حمله مونتوبان نیز از نیروهای نظامی بودند.

تازه ترین گزارش ها حاکی است اسلحه ای که در تیراندازی امروز استفاده شده، همان سلاحی است که در دو حمله مشابه گذشته مورد استفاده قرار گرفته بود.

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات پلیس فرانسه گزارش داده بود که مرد مهاجم برای دست زدن به این حمله، از دو اسلحه استفاده کرده است که مشخصات یکی از آنها شبیه حمله دیگری است که در هفته گذشته انجام شد.

با این حال، نیکلا سارکوزی در تولوز گفته است که هنوز "خیلی زود" است مشخص شود که آیا ارتباط مشخصی بین این حمله‌ها وجود دارد یا نه.

رهبران اسرائیل و سازمان های یهودی در سراسر جهان به شدت حادثه تیراندازی در مقابل مدرسه یهودیان در فرانسه را محکوم کردند.

بینامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از این حادثه به عنوان "قتل منزجرکننده یهودیان "نام برده است.

نخست وزیر اسرائیل که ساعاتی پس از انتشار خبر تیراندازی در مقابل یک مدرسه یهودیان در فرانسه صحبت می کرد، گفت :"باید جلوی انگیزه های ضدیهودی سبعانه و خشونت آمیز گرفته شود."

رئیس کنگره یهودیان جهان هم این واقعه را "شرم آور" توصیف کرد که هیچ توجیهی برای انجام آن وجود ندارد.

مرکز خاخام های اروپا هم این حادثه را اقدامی "وحشیانه" و حمله ای به کل جامعه یهودیت دانست.

خاخام اعظم فرانسه نیز که به تولوز رفته، گفته است که از شنیدن آنچه که رخ داده، "شوکه" و "بهت‌زده" است.

"تیراندازی به همه"

حمله صبح روز دوشنبه در تولوز زمانی رخ داد که والدین دانش‌آموزان این یهودی، در حال رساندن فرزندانشان به مدرسه بودند.

گفته می‌شود که یکی از معلمان مدرسه که ۳۰ سال داشت و دو کودک ۶ و ۳ ساله‌اش از جمله قربانیان این حمله هستند.

رسانه‌های فرانسه گزارش داده‌اند که سومین کودک کشته‌شده، بین ۸ تا ۱۰ سال داشت و فرزند یکی دیگر از معلمان این مدرسه بوده است.

یک دانش آموز ۱۷ ساله نیز به شدت زخمی شده است.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۶۰ مامور پلیس، از جمله کارشناسان مبارزه با تروریسم، برای کمک به تحقیقات درباره این حمله و نیز حمله‌های پیشین به سربازان، به منطقه اعزام شده‌اند.

یک دادستان محلی به خبرنگاران گفته است: "او (مهاجم) به هرچیزی که می‌توانست تیراندازی کرد؛ بچه‌ها و بزرگسالان. تعدادی از بچه‌ها هم به داخل مدرسه فرار کردند."



:: برچسب‌ها: برف , لا ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril
مراسم عشای ربانی رهبر مسيحيان قبطی

مراسم عشای ربانی روز يکشنبه برای رهبر مسيحيان قبطی در قاهره

مسيحيان قبطی مصر برای دومين شب متوالی جمع شده اند تا به رهبر خود که روز شنبه در گذشت ادای احترام کنند.

يک شب پيشتر هم ده ها هزار نفر از پيروان شنوده سوم، رهبر مسيحيان قبطی در مصر، طی مراسمی شبانه مرگ رهبرشان را عزا گرفته بودند.

مراسم شنبه و يکشنبه شب در اطراف کليسای سنت مارکز برگزار شد.

قبطيان مراسم عشای ربانی را هم روز یکشنبه برگزار کردند و جنازه این رهبر روحانی در حالی که ابايی بر تن داشت بر روی صندلی مخصوص پاپ قرار دادند.

شنوده سوم، رهبر دینی مسیحیان قبطی روز شنبه بر اثر ابتلا به سرطان در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

قرار است مراسم خاکسپاری او در روز سه شنبه برگزار شود.

او یکصد و هفدهمین پاپ اسکندریه و چهار دهه رهبر دینی قبطیان بود.

شنوده سوم که در سال ۱۹۷۱ میلادی، به عنوان پاپ قبطی اسکندریه انتخاب شد، پیشوای دینی بخش عمده ای از جمعیت ۱۲ میلیونی مسیحیان مصر بود.

او از محبوبیت زيادی میان اقلیت مسیحی و اکثریت مسلمانان مصر برخوردار بود.

مسیحیان قبطی بیش از ده درصد از جمعیت ۸۰ میلیونی مصر را تشکیل می دهند. آنها بزرگترین گروه مسيحی اقلیت در خاورمیانه هستند.

ادای احترام

گفته می شود تعداد عزاداران مسیحیان قبطی بیرون از کلیسای سنت مارکز در قاهره، به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

دولت مصر به این مسیحیان سه روز تعطیلی داده است تا خود را برای تشییع جنازه رهبر خود آماده سازند.

جان لین، گزارشگر بی بی سی می گوید، جدول زمانی مشخصی برای تعیین جانشین شنوده سوم اعلام نشده است.

پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر مسیحیان جهان و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، هم پیام تسلیت فرستادند.

تبعید

شنوده سوم، از امضای پیمان صلح کمپ دیوید میان مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۸ انتقاد کرد و به همین علت رابطه خوبی با انور سادات، رئیس جمهوری وقت نداشت.

به همین علت شنوده سوم به تبعید داخلی فرستاده شد و تنها پس از ترور انور سادات توانست به قاهره برگردد.

شنوده سوم در طول دوران حکومت حسنی مبارک رابطه بهتری را با حاکمیت برقرار کرد و رسانه های دولتی از او به عنوان نماد همزیستی ادیان نام می بردند.

شیخ احمد طیب، امام بزرگ دانشگاه الازهر مصر، در پیامی به مناسبت درگذشت شنوده سوم گفت: "مصر یکی از نادرترین مردان خود را در زمانه ای حساس که بیشتر از هر زمان دیگری به درایتش نیاز بود، از دست داده است."

خبرنگاران می گویند هر که به جانشینی شنوده سوم انتخاب شود از وظیفه سنگینی در رهبری قبطیان برخوردار خواهد بود، چرا که اسلام گرایان اخوان المسلمین در انتخابات اخیر به سهم مهمی از پارلمان دست پیدا کرده اند و بسیاری از جوانان مسیحی در پی ارائه تعریف تازه ای از نقش اجتماعی خود هستند.



:: برچسب‌ها: فوتبال , چشم انداز ,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

به گزارش یك شنبه شب ایرنا از آتن، با افزایش بهای مواد سوختی همچون بنزین، نفت و گازوئیل طی دو هفته گذشته به حدود 20 درصددر یونان،بهای هر لیتر بنزین در این كشور به بیش از دو یورو رسید.

بهای هرلیتر بنیزین بدون سرب از یك یورو و هفتاد سنت بطور متوسط در سطح كشور در حال حاضر به حدود 2 یورو درهر لیتر رسیده است.

قیمت هر لیتر بنزین سوپر ازیك یورو و 80 سنت در هر لیتر طی دو هفته گذشته به 2 یورو و 10 سنت رسیده است و هر لیتر گازوئیل برای مصرف منازل از 75 سنت در هر لیتر به 93 سنت و بهای هر لیتر گازوئیل برای كامیون ها از 95 سنت به یك یورو و 10 سنت در هرلیتر افزایش یافته است.

گفتنی است كه در شهرها و جزایر دور افتاده قیمت بنزین و گازوئیل معمولا به علت اضافه شدن هزینه حمل و نقل بیشتر از شهر های بزرگ است.

افزایش قیمت سوخت درحالی كه اقتصاد یونان درحالت بحرانی قرار دارد و دولت تلاش می كند كه با دریافت وام از اتحادیه اروپا، بانك جهانی و صندوق بین المللی پول موسم به ترودیكا،هزینه ها و بودجه خود را تامین كند،باعث نگرانی دست دركاران اقتصادی كشورشده و بازار را بیش از بیش دچار اضطراب كرده است.

تحلیلگران مسایل اقتصادی بر این باورند كه افزایش بهای سوخت بطور طبیعی برافزایش قیمت ها تاثیر خواهد گذاشت و بازار مواجه با ركود بیش از7 درصدی را،با ركود بیشتری مواجه خواهد كرد.

یونان یكی ازكشورهای اروپایی است كه تمام مواد سوخت و انرژی مورد نیاز كشور را از خارج وارد می كند و اقتصاد این كشور به خرید نفت از بازار جهانی وابسته است.

**2170 **



:: برچسب‌ها: فرمت مربع ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

'سید محسن زكی زاده' روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: یك پایگاه در شهرشوش، هفت پایگاه جاده ای در مسیرهای تردد مسافران و گردشگران نوروزی شامل جاده ترانزیت شوش - اهواز، شوش - اندیمشك و شوش - دزفول مستقر و در آمادگی كامل برای ارایه خدمات قرار دارند.

وی افزود: این مركز، با 11آمبولانس یك موتور آمبولانس و یك اتوبوس بحران آماده خدمات رسانی در كوتاهترین زمان به مردم می باشد.

زكی زاده گفت: خدمات روزانه پایگاههای اورژانس 115 در ایام تعطیلات نوروزی با مشاركت 53 نیرو انجام می شود.

مسوول مركز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشكی شوش از اسقراردرمانگاه شبانه روزی در مناطق عملیاتی فتح المبین و فكه برای خدمات رسانی كاروانهای راهیان نور و میهمانان نوروزی درتعطیلات نوروز خبرداد.

7280/538/587



:: برچسب‌ها: انگور چینی , کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

29 اسفند 1376

آیت‏اللَّه 'احمدحجتی' فقیه و عالم برجسته علوم دینی در 82 سالگی درگذشت.

29 اسفند 1356

روحانیون تهرانی پیرو اعلامیه حوزه علمیه قم در بیانیه مشتركی نوروز سال 57 را تحریم كردند.

29 اسفند 1353

ماموران زندان اوین اقامه نماز صبح را در این زندان ممنوع اعلام كردند. این اعلام با مقاومت زندانیان سیاسی روبرو شد.

29 اسفند 1342

براساس سرشماری نفوس و مسكن جمعیت ایران، 23 میلیون و 385 هزار نفر اعلام شد.

29 اسفند 1331

'محمد مصدق' در پیامی اعلام كرد رد پیشنهاد آمریكا و انگلیس راجع به نفت به خاطر دخالت‌های آنها در امور داخلی ایران بوده است. این پیشنهادمشترك‌ بر این اساس بود كه، ‌ تعیین‌ غرامت‌ مورد ادعای‌ دولت‌ انگلیس‌كه‌ در قانون‌ 9 ماده‌ای‌ اجرای‌ قانون‌ ملی‌ شدن‌ صنعت نفت‌ هم‌ پیش‌ بینی‌ شده‌ بود، به‌ دیوان‌ جهانی‌ دادگستری‌ واگذار شود و سپس‌ نمایندگان‌ ایران‌ و انگلیس‌ ترتیب‌ جریان‌ نفت‌ را به‌ بازارهای‌ جهانی‌ بدهند.

29 اسفند 1330

طبق دستور نخست وزیر، روز 29 اسفند سال روز ملی شدن صنعت نفت روز جشن ملی و تعطیل عمومی اعلام شد.

29 اسفند 1329

مجلس سنا مصوبه 24 اسفند مجلس شورای ملی را پیرامون صنعت نفت تصویب كرد و 'محمدرضا پهلوی' نیز در همین روز این قانون را امضا كرد. در نتیجه ملی شدن صنعت نفت، رسمیت یافت.

29 اسفند 1324

'سادچیكف 'سفیر جدید اتحاد جماهیر شوروی وارد تهران شد.

29 اسفند 1307

'سید حسن تقی زاده' به عنوان وزیر مختار ایران در لندن منصوب شد.

29 اسفند 1298

میان 'سید ضیاءالدین طباطبایی' نماینده تام‌الاختیار كابینه 'وثوق‌الدوله' و مقام های جمهوری آذربایجان شوروی یك پیمان بازرگانی، گمركی و پستی به امضا رسید.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: هالووین , سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 442
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

'محمود مظفر' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: هم اكنون بیش از دو میلیون نفر در كشور عضو سازمان های امداد و نجات، جوان و داوطلبان جمعیت هلال احمرهستند كه از این تعداد، 170 هزار نفر امدادگر متخصص و دوره دیده برای حضور در انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت هستند.

این مقام مسوول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر پیشگیری از وقوع حوادث را از وظایف امدادگران هلال احمر برشمرد و گفت: امدادگران ضمن ارائه خدمات امدادی در انواع حوادث و سوانح احتمالی با توصیه های ایمنی به مسافران، زمینه كاهش تلفات و خسارات احتمالی ناشی از وقوع حوادث را برای هموطنان فراهم می كنند.

مظفر گفت: بخش زیادی از توصیه های ایمنی از سوی امدادگران باید با روی گشاده و گفت و گوی دوستانه به مسافران نوروزی و مخاطبان دریافت خدمات امدادی هلال احمر، منتقل شود.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر كشور تاكید كرد انجام عملیات های امداد رسانی، فرآیندی تخصصی است كه باید با رعایت اصول و قواعد امداد و نجات و با حضور موثر امدادگران و رعایت تمام استانداردهای مراقبت انجام شود.

وی با بیان اینكه در نوروز سال گذشته بیش از 180 هزار نفر از مسافران نوروزی در سراسر كشور از سوی جمعیت هلال احمر اسكان اضطراری و موقت یافتند، اظهار امیدواری كرد با تجهیز و تقویت همه پایگاه های امداد و نجات به وسایل و تجهیزات امدادی شامل خودروهای نجات، آمبولانس های تخصصی و نفربر آرگو، این جمعیت بتواند خدمات مناسب و مطلوبی را به آسیب دیدگان انواع حوادث ارائه دهد.

اجتمام**7029**1572



:: برچسب‌ها: استرالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

با وجود آمادگی نیروهای امنیتی فراوان برای حفظ نظم در خلال برگزاری مسابقه فوتبال بین تیم های ' المپیاكوس' و ' پان آتینیاكوس' دو رقیب تاریخی ، براثر درگیریها در اطراف و درون استادیوم ورزشی المپیك شهر آتن، این مسابقه به سرانجام نرسید.

در جریان بیست و پنجمین لیگ برتر یونان یكشنبه شب تیم فوتبال ' المپیاكوس' در فضایی پر از تنش به مصاف رقیب دیرینه خود' پان آتنییاكوس' رفت ولی به علت درگیریها در اطراف و درون استادیوم المپیك شهر آتن این بازی در دقیقه 82 بطور كامل متوقف و لغو شد.

در حالی كه نیمه دوم مسابقات در جریان بود به علت آتش زدن بخشی از استادیوم توسط افراد طرفدار پان آتینیاكوس و تعدادی هرج و مرج طلب دور مسابقات غیر ممكن بودن ادامه مسابقه را اعلام كرد.

در حالی ادامه مسابقه اعلام شد كه تیم المپیاكوس یك بر صفر بر رقیب دیرینه خود پیشی گرفته بود.

از اوایل یكشنبه شب جو در اطراف استادیوم متشنج بود و به همین دلیل هم مسابقات لیگ برتر بین این دو تیم رقیب با یك ساعت تاخیر آغاز شده بود.

نیروهای امنیتی برای متفرق كردن افرادی كه باعث درگیریها شده بودند، بشدت از گاز اشك آور و باتوم استفاده كردند و تعداد زیادی را نیز دستگیر كردند.

**2170**



:: برچسب‌ها: خام , سفر , پارک ,
:: بازدید از این مطلب : 442
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : zwembril

** حكمت(429)؛ اندوه سرمایه داران

بزرگترین حسرت ها در روز قیامت، حسرت خوردن مردی است كه مالی را به گناه گرد آورد و آن را شخصی به ارث برد كه در اطاعت خدای سبحان بخشش كرد و با آن وارد بهشت شد، و گرد آوردنده اولی وارد جهنم گردید.

** حكمت(430)؛ اندوه زراندوزی

همانا زیان كارترین مردم در معاملات و نومیدترین مردم در تلاش، آن كسی است كه تن در گردآوری مال خسته دارد، اما تقدیرها با خواست او هماهنگ نباشد. پس با حسرت، از دنیا رود و با بار گناه به آخرت روی آورد.

** حكمت(431)؛ اقسام روزی

روزی بر دو قسم است: آن كه تو را می خواهد ‌و آن كه تو او را می جویی. كسی كه دنیا را خواهد، مرگ نیز او را می طلبد تا از دنیا بیرونش كند و كسی كه آخرت را خواهد، دنیا او را می طلبد تا روزی او را به تمام پردازد.

** حكمت(432)؛ دوستان خدا

دوستان خدا كسانی هستند كه وقتی مردم به ظاهر آن نگریستند، آنان به باطن دنیا نظر كردند و هنگامی كه مردم به امروز دنیا مشغول بودند، آنان به كار آخرت پرداختند. پس آنچه را كه می ترسیدند سبب هلاكتشان شود، میراندند و از دنیای خود دور كردند و آنچه را كه می دانستند به زودی آنان را رها می نماید، ترك كردند. بهره مند شدن فراوان دیگران را از دنیا بی مقدار شمردند و به دست آوردنش را با از دست دادن آن، یكی دانستند.

با آنچه مردم دیگر دوست هستند، دشمن بوده و با آنچه مردم دیگر دشمن اند، دوست هستند. قرآن به آنان دانسته شده و خود، دانای آن هستند. كتاب خدا به ایشان برپاست و آنان به كتاب خدا برپایند. بیش از آنكه به آن امید بسته اند، نمی بینند و از چیزی جز آنچه باید بترسند، نمی ترسند.

فراهنگ ** 1003 **1319



:: برچسب‌ها: توکیو , کلیسا ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1390 | نظرات ()